Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2017.03.18.
Selmeczy Fruzsina

Maraton az 50 éve újraegyesült Jeruzsálemben

Futók tízezrei érkeztek a világ minden tájáról Jeruzsálembe pénteken a maratoni futóversenyre.

A résztvevők közül sokan azt állítják: ez nem csak egy sportesemény, hanem egy szellemi utazás is egyben.

Hét éve rendezik meg a Jeruzsálem Maratont, de ekkora érdeklődés még sosem volt – több, mint 30 000 jelentkező kelt hajnalban, hogy jelentkezzen a 42 km-es, vagy rövidebb távokra. Magyarországról, a Hit Gyülekezete mintegy 50 fős csapata utazott az izraeli fővárosba a sporteseményre. A magyar futók idén is szép sikereket értek el.

A város polgármestere szerint a sportesemény kitűnő lehetőség is egyben arra, hogy bemutassák Jeruzsálemet azoknak is, akik egyébként nem látogattak volna el oda. „Úgy alakítottuk ki a pályát, hogy gyönyörű városunk legszebb részein menjen keresztül” – fogalmazott Nir Barkat. 

Az útvonal az ősi falak mellett visz az Óvároson keresztül, a modern környékeken át, és a belvárosban. A sportolók lefuthatják a maratont, a fél-maratont, 10 km-es vagy 5 km-es távot, és van egy verseny külön családok számára is. A leghosszabb távon a férfiak közül a kenyai Shadrack Kipkogey ért célba elsőnek, míg a nők közül honfitársa, Emily Chepkemoi Samoei nyert.

A magyarok közül a legjobb eredményt ezen a távon Mihály József érte el, aki 38.-ként ért a célba, Csere Gáspár pedig 3. helyezést ért el a 10 km-es távon.

A magyar futócsapata
A képre kattintva tekintse meg a galériát!

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation