Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.02.05.
Kántor Fanni

Majdnem 1 millióan tértek meg Afrikában Reinhard Bonke utolsó útján

Instragram

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Majdnem egy millióan tértek meg Reinhard Bonke utolsó útján

Reinhard Bonke utolsó afrikai evangélizációs körútján több mint 840 ezren befogadták Jézust a szívükbe – írja a CBN. A megtérők 8000 helyi, nigériai gyülekezetbe járnak, hogy még többet tanulhassanak Isten királyságáról – írja a lelkészség honlapján. A 78 éves prédikátor Lagosban tartott novemberben egy utolsó alkalmat, amelyre 1,7 millióan látogattak el 5 nap alatt. A helyi gyülekezetek azt mondták, hogy az evangélizáció után elárasztották őket a frissen megtért keresztények. (CBN / Instagram)

Hetente 2 keresztényellenes bűncselekmény történt Németországban

A német szövetségi rendőrség legfrissebb adatai szerint 97 keresztényellenes gyűlölet-bűncselekmény történt 11 hónap alatt. Ez azt jelenti, hogy átlagosan havonta minimum 8, azaz hetente kettő keresztényellenes gyűlölet-bűncselekmény történt. Az esetek többségében templomokat támadtak meg, vagy keresztény szimbólumokat romboltak le, de 14 alkalommal keresztényekkel szemben alkalmaztak erőszakot. Például amikor az egyik afgán migráns áttért a keresztény hitre, és ezért egy másik afgán migráns megölte őt. Mindenki, aki itt akar élni,  jobb ha távol tartja magát a keresztény-ellenes gondolatoktól, cselekedetektől. Különben nem látjuk őt szívesen - közölte korábban a bajor belügyminiszter. (888)

BOTRÁNY: Abortusz klinikát áldottak meg Amerikában

4 keresztény pap, egy rabbival együtt áldott meg Amerikában egy olyan abortusz klinikát, amely külön a késői magzat elvetésére szakosodott. Az imában elhangzott az, hogy remélik, Isten fogja őket vezetni dicsőségre a munkájukban. A Washington Post szerint a klérus tagjai a klinika minden szobájára, sőt a parkolójára is szentelt vizet locsolt. A papok, akik egyben egy Vallásos Abortusz Támogató Egyesület vezetői is, azt mondták, hogy megtisztították a helyet és szentként tekintenek rá. A klinikán egy zsidó imádságot is elmondtak, amellyel a gyors gyógyulásért fohászkodtak. A Maryland-i klinikán az abortusz a terhesség bármelyik szakaszában megengedett a 9 hónap alatt.  (The Washington Post)

Több ezer gyülekezet omlott le a Maria hurrikán miatt

3000 gyülekezet sérült meg Puerto Ricoban a Maria Hurrikán után. Kevés keresztény maradt a városban a károk miatt, 4000 szigeti lakos ugyanis elköltözött a területről. Floridán kívül, a puerto ricóiak New Yorkba, New Jerseyben, Ohioban és Texasban telepednek le. Azok a lelkészek, akik a városban maradtak azt mondták, hogy most még jobban figyelniük kell Isten Szellemére, mivel a katasztrófa óta sok a depressziós, az öngyilkosságra hajlandó fiatal, illetve a házasságokban is rengeteg probléma merült fel a sok teher miatt, amely a terület újraépítésével jár. A lelkészek kiemelték, hogy folyamatos imára van szükségük. (christianitytoday.com)

Fákat adományoztak keresztények Izraelnek

Több mint száz keresztény 10 ezer dollárnál is többet adományozott a zsidó újév alkalmából Izraelnek, hogy új fákat ültessenek. A keresztény fa donoraink, nem csak a bibliai próféciák beteljesítését szeretnék, de erősítenék a zsidók jelenlétét egész Izrael földjén – mondta egy adománygyűjtő szervezet elnöke, aki Hebron zsidó részén ülteti el az adományozott fákat. Mind ezek szerint nem csak a fák, de a zsidók gyökerét is erősítik a Palesztin földfoglalók elől. (The Jerusalem Post)

Stabil Pat Robertson állapota

Felépült a strokeból Pat Robertson, híres keresztény műsorvezető – állítja a keresztény hírcsatorna, amelyet alapított. Az evangélistát még múlt hét pénteken vitték egy egészségügyi létesítménybe, mert az egyik családtagja strokehoz hasonló tüneteket észlelt rajta. A kórház neurológusai szerint csoda, hogy állapota stabilizálódott és hamarosan fel fog épülni. (FoxNews)

 

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.