Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.02.12.
Kántor Fanni

MAFFIAVEZÉR: "Isten teljesen megváltoztatta a személyiségemet."

mandiner

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Hitéről vallott az egykori maffiavezér, Száva Lajos

Istenről beszélt a mandinernek Száva Lajos, korábbi maffiavezér. A portálnak elmondta, hogy az is csak az Úr kegyelme, hogy korábban nem jutott arra a sorsra, mint a kilencvenes évek más bűnözői. A férfi börtönben megtérve, megváltozott emberként ma már börtönmissziókra jár, sőt, egykori börtönőrével együtt hirdeti az evangéliumot a raboknak. Az egykori bűnöző azt mondta, hogy nem tudta feldolgozni, hogy börtönbe zárták, így agresszívabb lett, pánikbeteg és depressziós is. Magánzárkába rakták e miatt, ahol azon gondolkodott mi lehet az élet értelme. Ezután egy evangelizálás során megtért és a bűnözés helyett Istent választotta. Egyik napról a másikra meggyógyult és a természetét is kicserélte az Úr – vallotta be Száva Lajos, aki végül korábban szabadulhatott és azóta már 9 testvére megtért az Úrhoz. (mandiner.hu)

Szokatlan film készült Izraelben - felháborodtak az ortodoxok!

Igaz történeten alapuló, Jézusban hívő zsidóról készült egy film Izraelben, amelyet már be is mutattak a mozikban. Az alkotás Yacov Damakani történetét mutatja be. A zsidó férfi egykor még egy helyi gengszter volt, aki Izrael szegény negyedében nőtt fel. Később Amerikába utazott, ahol Jézusról hallott Messiásként, majd hívőként tért vissza Izraelbe. Missziójának célja, hogy mindenki megismerhesse Jézust, mint Isten fiát. Az ortodox zsidók viszont nem nézik jó szemmel a küldetését. „Az utcán rengeteg olyan megjegyzést kapok, hogy elárultam a hazámat, és nem zsidó vagyok már, hanem keresztény.” – mondta Yacov, majd hozzátette: „Ez számomra ijesztő, és csalódott vagyok. Én zsidónak születtem és aként is fogok meghalni.” A film egyébként már két díjat is nyert és Tel-Aviv legnagyobb mozijában mutatták be. (maozisrael.org)

Utálja az FBI az abortusz elleneseket?

"Utálom ezeket az embereket. Nem támogatják a nőket, akinek végül fel kell majd nevelnie a gyerekét, annak ellenére, hogy nem akarta. És még ők mondják, hogy az életért küzdenek." – káromkodásokkal tarkítva ezt írta az FBI egyik jogi képviselője egy kiszivárgott üzenetben azokról az abortusz ellenes felvonulókról, akik január 22.-én az Élet Menetében vettek részt Washingtonban. A felháborító, obszcén üzenetet egy FBI ügynöknek küldte, aki megoldásként azt javasolta, hogy a havazás miatt vonják vissza a menetelők engedélyét. Az abortusz ellenes esemény egyik főszervezője azt mondta, hogy nem lepődik meg, hogy hatalmuk visszaélésével viccelődnek azok az ügynökök, akik utálják őket. Szerinte Amerikában ugyanis extrém politikai előítélet van azokkal szemben, akik ellenzik az abortuszt. (breitbart)

Észak-Korea nem olyan kedves, mint amilyennek tűnik a téli olimpián - figyelmeztet az Open Doors

Azt kérjük az emberektől, hogy ne felejtsék el azt a rengeteg borzasztó sérelmet, amelyet Észak-Korea követ el a keresztények ellen – nyilatkozta az Open Doors, keresztény üldözés elleni érdekképviseleti szervezet, amely szerint nem szabad bedőlni annak, hogy jelenleg jó a kapcsolata a rezsimnek szomszédjával a téli olimpia miatt. „Ne felejtsük el, hogy minden nap több mint 300 ezer kereszténytől tagadják meg, hogy gyakorolják a hitüket Észak-Koreában.” – mondta a szervezet szóvivője, aki kiemelte, hogy a rezsim azért kedveskedik, mert egy ostromlott ország, amely a túléléséért küzd. Az ország kritikusai azután szólaltak fel, miután a Nemzetközi Olimpiai Közösség egyik amerikai tagja azt javasolta, hogy jelöljék a koreai csapatot Nobel Béke-díjra. Ráadásul a média le volt nyűgözve Kim Dzsong Un testvére és a női hoki csapat miatt is. (christianheadlines.com)

Evangélizáltak a lengyel szurkolók az Olimpián

Olimpián is evangélizálnak a lengyel szurkolók, akik idén nem csak nemzetiségi zászlókkal, dudákkal készültek, hanem jézust hirdető transzparenssel is. A feliraton, amelyet a 777.hu keresztény portál vett észre, az látható, hogy Jézus a mennyben van, nem a pokolban. A tévéközvetítés során többször mutatták a lengyel szurkolókat, így a tábla is többször a kamera kereszttüzébe került, ennek köszönhetően több millió tévénéző láthatta.  (777.blog.hu)

Balhéznak a liberális politikusok a bermudai melegházasság visszavonása miatt

"Nyomásgyakorlással is rá kellene venni Bermudát arra, hogy állítsák vissza a melegházasságot, mert az új szabályozás másodrendű állampolgároknak tekinti a homoszexuálisokat."- ezt hangoztatják a brit liberális politikusok. Volt olyan is aki a szegregációhoz hasonlította a melegek helyzetét. (888.hu)

 

 

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.