Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.01.11.
Kántor Fanni

"Legyenek az iráni keresztények diszkrétek és akkor nem éri őket baj."

AP

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

EURÓPAI EMBERI JOGI BIZOTTSÁG: " Az iráni keresztények gyakorolják diszkréten a hitüket és akkor nem kerülnek bajba."

Visszatoloncolnak egy iráni keresztényt Svédországból, mert az Európai emberi Jogi Bíróság szerint nem volt veszélyben az élete. Mindezt annak ellenére, hogy Iránban köztudott a keresztényüldözés, és hogy milyen következményei vannak akár csak egy Biblia birtoklásának is. A bíróság azt állította, hogy a férfinak addig nincs oka haláltól, vagy kínzástól félnie, amíg diszkréten gyakorolja a hitét és nem jelent fenyegetést az iráni kormány számára. A Bíróság egyik felháborodott tagja az ítéletről azt mondta, hogy az ítéletből látszik, hogy a svéd hatóságok nem gyakorolják a hitüket, ugyanis ehhez valamilyen megnyilvánulás mindenképpen szükséges. Iránban viszont ezt szinte lehetetlen megoldani. (christiannews.net)

Kirúgtak egy amerikai tanárt, aki felszólalt az LMBTQ népszerűsítése ellen

A homoszexualitás népszerűsítése ellen szólalt fel egy tanár Facebookon, miután a gimnáziumban ahol tanított, „Homoszexuális, Lezbikus, Biszexuális és Transzgender hónapot” hirdetett meg a vezetőség. Az egy hónapos program alatt rengeteg homoszexuális híresség jelent volna meg az iskolában. Az újjászületett keresztény hölgy viszont az iskola Biblia-tanulmányozó csoportjának tanácsadójaként megvédte a Szent Írás álláspontját ezzel kapcsolatban. Azt mondta, „Isten nem tudja megengedni, tolerálni a bűnt. Ezért küldte el Jézust, hogy nekünk már ne kelljen bűnösként élnünk.” Az egyik szülő azonban ügyvédet fogadott, aki feljelentette a tanárt gyűlöletbeszédért. A 20 éve oktató keresztény hölgyet azonnal elbocsájtották, fizetés nélkül. Később beperelte az iskolát, amiért a szólás szabadságát megsértették. Az ügynek egy közös megegyezés vetett véget, amelyet az iskola és a tanárnő kötött. (christiannews.net)

A Biblia a kedvenc könyve Jennifer Hudsonnak

„A Biblia a kedvenc könyvem. Kiskorom óta olvasom és még sosem hagyott cserben.”- mondta Jennifer Hudson. Az énekes és színésznő Grammy díját még Whitney Houstontól kapta. A Guardiannak adott interjújában azt mondta, hogy egy álom vált valóra számára azzal, hogy énekes lehetett. Azt is elmondta, édesanyjának köszönhet mindent, mert ha nem nevelte volna helyesen, most nem itt tartana. Kiemelte azt is, hogy a Szent Írás milyen nagy hatással volt az életére. (The Guardian)

Nagykövet küzdene a keresztényekért Amerikában

Vallásszabadságot védő nagykövetséget hozna létre egy emberi jogokért küzdő szervezet Amerikában. A vallásszabadságért küzdő szervezetek képviselői sürgetik az amerikai kormányt, hogy állítson ki valakit, aki a világon az összes hívő jogaiért harcolhatna. Donald Trump Kansas kormányzóját, Sam Brownback-et jelölte a posztra, de még a szenátus nem szavazott az ügyben.  (cbn.com)

Ismét keresztényeket gyilkoltak Nigériában

16 keresztényt ölt meg egy fegyveres egy nigériai gyülekezetben. 12-en kórházba kerültek az újévi istentisztelet után, amelyre a BBC szerint rivális bandatagok szivárogtak be. A rendőrfőnök embervadászatot rendelt el a banditák miatt, hogy biztosítsa letartóztatásukat és felelőségre vonásukat.  (christianpost.com)

"Keresztény" jóskártyákat használt egy amerikai gyülekezet

Jóskártyák miatt tört ki botrány egy amerikai gyülekezetben, ahol keresztények használták őket. Az egyik gyülekezet ugyanis azt vallotta, hogy a Szent Szellem segítségével használják a kártyákat és abból merítenek erőt, hogy minél több embert tudjanak Istenhez vonzani. Több mozgalom és keresztény gyülekezet elhatárolódott ettől mondván, hogy mindez a New Age okkult praktikáihoz tartozik, amelyet a Biblia bűnnek mond. (christianpost.com)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.