Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.07.09.
Kántor Fanni

Kultúrális központot nyit Jeruzsálemben Szlovákia

FOTÓ: Knesset

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Szlovákia kultúrális központot nyit Jeruzsálemben

Szlovákia kulturális központot nyit a Szent Városban. A döntést az ország miniszerelnöke, Peter Pellegrini hozta meg, miután a Knesset szóvivője felszólította őket arra, hogy követhetnék Csehország példáját, akik egy tiszteletbeli konzulátust és központot nyitnak Jeruzsálemben. (jewishpress.com)

Betiltják Angliában a homoszexuális érzelmek visszafordítását szolgáló terápiát

A diszkrimináció csökkentése és a tolerancia jegyében betiltanák a homoszexuálisoknak tervezett úgynevezett „átalakító terápiát”. A pszichológiai kurzus lényege, hogy azok, akik vonzalmat éreznek a saját nemük iránt, vissza tudják fordítani ezt a folyamatot egy terapeuta segítségével. Az angol miniszterelnök, Theresa May elmondta, hogy megdöbbent azon azokon a kutatási eredményeken, amelyek kimutatták, hogy az LGBT közösség tagjai mennyire félnek a nyilvánosságtól és a feléjük irányuló negatív reakcióktól. a miniszterelnök kijelentette, szerinte soha senkinek sem kellene szégyellenie azt, hogy szerelmes. Az új törvény meg fogja tiltani, hogy reklámozzák, felajánlják és végre hajtsák a melegeknek felajánlott „átalakító terápiát”, amely szerint a homoszexualitás egy mentális betegség, amelyet meg lehet gyógyítani. (CNN)

A családügyi államtátkár nem ment el a Pridera

A melegek nem élhetnek igazi családban – mondta Novák Katalin, a család és ifjúságügyekért felelős államtitkár, aki kijelentette, hogy nem is megy el a Pride felvonulásra, amelyre meghívták. Novák Katalin elmondta, hogy vannak fenyegető jelei annak, hogy megpróbálják megbontani a család szentségét, erre viszont nagyon figyel a magyar kormány, hogy mindez ne tudjon igazán kibontakozni. Beszédében hozzátette, hogy már a közszereplők is óvatosan fogalmaznak a témában, mert félnek, hogy homofóbiával fogják őket vádolni, pedig az ilyen kérdésekről szabad nyilvánosan beszélni. Végül azt is elmondta, tiszteletben tartja a kisebbségek jogait, ugyanakkor sajnálja, hogy az egymás iránt szükséges tiszteletet néhányan hajlamosak kizárólag egyirányba értelmezni. Például amikor egyes országokban betiltják, hogy az édesanyját édesanyának, az édesapát, apának szólítsák, vagy amikor gyermekeket eszközként használnak ideológiai küzdelmekhez. (hvg)

Náci tiszt kapott emléktáblát Észtországban

SS-tiszt kapott emléktáblát Észtországban. A vilniusi városháza honlapja pedig egy antiszemita milíciának szentelt emléktúrát reklámozott. Az észtországi zsidó hitközség tiltakozását fejezte ki és kijelentették, hogy bár nincs rá bizonyítékük, hogy az SS-tiszt részt vett volna zsidók meggyilkolásában, de egy olyan szervezet tagja volt, melyet a nürnbergi bíróság bűnösnek ítélt, így szerintük nem méltó a tiszteletre.  (zsido.com)

Zsidók kiirtásáról prédikált egy imám

A toulousei főmecset imámja a zsidók elpusztításáról prédikált. Egy szidó jogvédő szervezet feljelentést tett az ügyben. Az imám még decemberben idézte azt az ősi hadith-ot, azaz muszlim szent szöveget, mely szerint az ítélet napján az igazhitűek legyilkolják a zsidókat. Az idézet után az imám arról beszélt, hogy a próféciák szerint Izrael Állam csak 76 évig létezhet, és értesülései szerint Netánjáhu miniszterelnök is aggodalmát fejezte ki, hogy Izrael nem éri meg alapításának 76. évét, illetve véleménye szerint Simon Peresz 2016-os halála is a zsidó állam végét harangozta be. A tavalyi prédikáció részletei most kerültek fel egy YouTube csatornára, amelyre felfigyelt az arab antiszemitizmust monitorozó Közel-Keleti Média Kutató Intézet. (zsido.com)

Izraelbe látogat Orbán Viktor

Július 19.-én várhatóan Izraelbe látogat Orbán Viktor. Az izraeli média értesülései szerint az utazásról a Visegrádi Négyek egyik ülésén született döntés, ahol Meir Ben-Shabbat izraeli szakember is jelen volt. Februárban Szijjártó Péter külügyminiszter tett látogatást a zsidó államban, ahol Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is fogadta. Sőt az akkori tárgyalások során kilátásba került egy olyan jövőbeli V4 csúcstalálkozó is, amelynek Izrael adhat otthont. (zsido.com)

Zsidó múzeum nyílik Marosvásárhelyen

A múzeumban elsősorban az erdélyi város történelmének egy szeletével, a zsidó közösség múltjával ismerkedhetnek meg a látogatók – írja egy erdélyi-magyar napilap. A múzeumot a zsinagóga melletti, a zsidó hitközségnek is otthont adó földszintes épületben rendezték be. A közgyűjtemény egyebek mellett tóratekercseket, könyveket, rabbiviseletet, családi fényképalbumokat, lakberendezési tárgyakat, marosvásárhelyi hírességek portréit sorakoztatja fel. A múzeum külső, udvari falán az a márványtábla kapott helyet, amelyre az 1944-ben elhurcolt és meggyilkolt iskolások, tanítóik, tanáraik nevét vésték és az egykori zsidó iskola egyik osztálytermének falán volt látható. (A múzeum július 15.-étől lesz látogatható.) (zsido.com)

Nem ront a zsidók életkedvén a háború sem

Az izraeliek 88 százaléka boldognak vallja magát – állítja az ország statisztikai hivatala. Az eredmények alapján a zsidó államban élők rendkívül pozitívan értékelik az életüket. Úgy tűnik továbbá, hogy az izraeli-arab konfliktus nem befolyásolja az izraeliek biztonságérzetét a hétköznapok során. A felmérés szerint a zsidóság 85 százaléka és az arabok 89 százaléka érzi magát biztonságban – és például félelem nélkül lép utcára sötétedés után is. A legnagyobb megosztottságot a vallásosság témájában mérték. A zsidó lakosság 45 százaléka szekulárisnak, 25 százaléka tradíciókat követőnek, 16 százaléka vallásosnak és 14 százaléka ultra-ortodoxnak vallotta magát. (zsido.com)

Egyre több cég áll ki a Pride mellett - köztük a Converse és az Adidas

Több száz cég állt ki a Pride mellett és részt vett a felvonuláson is a hétvégén. Számos magyar vállalkozás is csatlakozott, mások mellett közösségi irodák, divattervezők, informatikai cégek, építesz irodák. Sőt Magyarországon ma már több mint ezer cég és szervezet vallja, hogy nemcsak helyes, hanem üzletileg is megéri, ha kollégáikat kizárólag a tetteik és a teljesítményük alapján értékelik és nem szólnak bele a szexuális hovatartozásukba. A nemzetközi cégek közül az egyik legismertebb a Converse, aki szintén kiállt hazánkban is a melegfelvonulás mellett, de ilyen volt például az Adidas is, amely külön szivárványszínű cipőt készített az alkalomra. (Index)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.