Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.01.10.
Kántor Fanni

Kínában durvulhat tovább a keresztényüldözés 2018-ban

wbfj.fm

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Kínában durvulhat tovább a keresztényüldözés 2018-ban

Egy új kutatás mutatja meg, hol várható a keresztényüldözés növekedése a világon 2018-ban. Az angol kutatás szerint Kínában, Indiában és Nigériában rosszabbodhat a keresztények helyzete. Kína az az ország, amely a legveszélyesebb jelenleg. Már a Mikulás és a karácsonyi sapkákat is betiltották. Februárban további vallási szigorítások jönnek, az állam szerint nem lehet majd a gyülekezetekben istentiszteleteket tartani. Bárki aki az állam által nem engedélyezett vallási rendezvényt szervez, akár 45 ezer dollár büntetést is kaphat. Nigériában fegyveresek ölik a keresztényeket. Indiában pedig az államvallást próbálják meg ráerőltetni a lakosokra. (christianheadlines.com)

Keresztény oldalt tiltott le a Facebook

A Krisztus harcosai elnevezésű oldalt tiltotta le a Facebook, gyűlöletbeszéd és csúfolás miatt. A keresztény csoport egy olyan nyugat virginiai mozgalom, amely a Biblia által elmondott bűnöket elítéli. A csoportnak több mint 225 ezer követője volt. Az oldal kritizálta az LGBT jogokat és az abortuszt, ezért tiltották le. Az oldal tulaja, aki egy amerikai lelkész azt mondta, hogy a keresztény értékeket cenzúrázzák a Facebookon. Azt is megjegyezte, hogy nem csak a homoszexualitásról, de a házasságtörésről, paráznaságról is tartanak konzultácót azokkal, akiknek szükségük van rá. Amikor pedig betiltották az oldalukat éppen egy olyan hölgynek segítettek, aki öngyilkos akart lenni.  (christianheadlines.com)

Mohamedre emlékezett karácsonykor Károly herceg

Meglepő karácsonyi üzenetet fogalmazott meg december 19-én Károly herceg a Szent Jakab palotában. A walesi herceg karácsonyi üzenetében a vallási kissebbségek elnyomása érdekében akart szót emelni. “A vallásszabadság kérdése sok esetben élet-halál kérdés a hívők számára” – fogalmazott, majd hozzátette: “Általában karácsonykor Jézus Krisztus születésére gondolunk. Úgy vélem, most ebben az évben emlékezzünk meg arról, hogy Mohamed próféta, hogyan kényszerült elmenekülni Mekkából Medinába, ahol a saját szabadságát és a követői dicséretét kereste.” Egy keresztény portál kifejezte aggodalmát, amely szerint nem érthető, hogyan lehet egy a világ megváltójának születését hogyan lehet egy szintre emelni egy erőszakos vallás tömeggyilkos és pedofil megalapítójával. (YouTube)

Bekerül Magyarország az aleppói keresztények történelemkönyvébe

"Sohasem fogom elfeledni a vendéglátást és az állhatatos segítséget, a kétmillió eurós támogatást, amelyet népem megsegítésére adott. Mindez bekerül Aleppó keresztényeinek történelemkönyvébe, azon keresztényekébe, akik fennmaradásukért és jelenlétükért küzdenek Szíriában, olyan földön, amelyen a kereszténység született" - írta levelében Aleppó érseke, amit Magyarországnak és Orbán Viktornak küldött, hogy köszönetet mondjon az üldözött közel-keleti keresztények megsegítéséért. Az érsek megemlíti, hogy barátainak küldött újévi üzenetében kiemelte: Orbán Viktortól "kaptam a legnagyszerűbb karácsonyi ajándékot, amelyet valaha is remélhettem." A magyar kormány 620 millió forinttal támogatja Szíriában az Aleppói Görög Katolikus Érsekség oktatási fejlesztési programját. (MTI)

Trump haláláért imádkozott Charlie Sheen

A nőügyeiről és botrányokról ismert Charlie Sheen Donald Trump haláláért imádkozik, viccesen Twitter bejegyzésében. Üzenetében - amelyet egy obszcén emojival tarkított - azt írja, „Drága Istenem, add, hogy Trump legyen a következő!” A sztárnak Debbie Reynolds, az Ének az Esőben egyik hírességének halála után jutott eszébe ezt kérni Istentől. Az üzenetét övező sajtóvisszhangra Charlie Sheen azzal reagált, hogy ő Istenhez beszélt és nem a médiához, amit mindennek elhordott, amiért nem vették a “humorát”. (Twitter)

Mecsetbe ment az osztálykirándulás Hollandiába

Radikális mecsetben tanítják imádkozni a holland kisiskolásokat. Az ügy általános felháborodást váltott ki a szülők részéről. Egy YouTube felvételen az is látható, hogy a holland kislányoknak és kisfiúknak hogyan mutatja meg egy imám, hogyan térdepeljenek ima közben a gyerekek. A mecsetben egyébként korábban több radikális pakisztáni hitszónok is vendégeskedett. Egyikük például halálbüntetést szorgalmazott, majd azt mondta a hitetlen hollandokra, hogy úgy viselkednek, mint a kutyák. A holland szabadságpárt szúrta ki a felvételt és bátorította a szülőket arra, hogy utasítsanak vissza minden ehhez hasonló kezdeményezést. A politikus bejegyzéseire több százan reagáltak és szülők azt írták, hogy sokszor előfordult velük az is, hogy karácsonyi dalok helyett azt énekeltették a gyerekekkel, hogy „Isten hozott titeket menekültek.” (YouTube)

Kiszoríthatják a keresztényeket a Szent Földről?

Felmerül annak a kockázata, hogy a keresztényeket elüldözik a Szent Földről – mondta III. Teofil, jeruzsálemi görög ortodox pátriárka, aki egy hosszú levelet közölt a Guardian című, brit portálon. A vallási vezető nem rég járt Jeruzsálemben, ahol palesztin tüntetők fogadták. Levelében azt írja, több keresztény egyházi vezető kereste meg őt azért, mert többen megfenyegették a gyülekezeteiket Izraelben a palesztinok, akik szerint ők nem oda tartoznak. Hozzáteszi, hogy meglepően sok brit vallási vezető jött segítségükre, Károly Herceg és 40 Knesset taggal együtt aláírt kérvényük alapján mindezt meg tudták beszélni Angliában. III. Teofil szerint a leggyakoribb fenyegetés radikális csoportoktól jön, akik a Jaffa Kapunál található gyülekezeteket fenyegetik. Kijelentette, hogy tovább fog harcolni azért, hogy egyik fél se tudjon kizárólagos jogot szerezni a Szent Földön, mert szerinte ez pásztori kötelessége. (The Guardian)

THE GUARDIAN: "Megfertőződött a skót katolikus egyház."

Több szexuális zaklatási botrány után, a katolikus egyház nem lépett kapcsolatba egyetlen egy áldozatokat segítő csoporttal, szervezettel sem Skóciában – írja egy brit portál. A cikk szerint fel kellene ébrednie az egyháznak, mert így nem fog sikeresen működni a 21. században. Egy skót katolikus vezető beszédében úgy reagált a zaklatásokra, hogy nem mindegyik áldozat csatlakozik csoportokhoz, szervezetekhez, így nem szabad azok helyett beszélni, akik inkább úgy döntenek, hogy hallgatnak. A cikk írója több szexuálisan bántalmazott áldozattal is beszélt, akik a skót katolikus egyházban kaptak rossz bánásmódot. Az író szerint egy betegség fertőzte meg az egyházat, amely az áldozatokat nem segíti, hanem sérülékenyen hagyja egy már nem keresztényi értékeket hordozó, állami szervezetben. (The Guardian)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.