Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.07.05.

Kiállt Izrael mellett az osztrák kancellár

Reuters

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Haszan Rohani iráni elnökkel való találkozójukat követően Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtótájékoztatón kijelentette, hogy „teljesen elfogadhatatlannak” tartja, hogy Irán megkérdőjelezi Izrael jogát a létezéshez, és a zsidó állam elpusztítását követeli.  A találkozón Kurz világossá tette a Bécsbe látogató iráni államfőnek, hogy Ausztria feltétel nélkül elkötelezett Izrael államának biztonsága mellett. (World Israel News, Times of Israel)

Rodrigo Duterte fülöp-szigeteki elnök kijelentette: „Nem szeretem, ahogy a vallásos hit befolyása belopakodik és az embereket az ellen fordítja, amiről a kormány úgy gondolja, hogy az emberek javát szolgálja.” Duterte vélhetően a katolikus egyházat támadta kijelentésével, miután az ellenzi a kormány családtervezési programját, amelynek keretében ingyenesen biztosítják fogamzásgátlást a lakosság számára. A kormány meggyőződése szerint a születések korlátozásával lehet biztosítani a gazdasági növekedést az országban. (gmanetwork.com)

Egy magas rangú iráni tábornok szerint Izrael és más országok a térségben ellopják Irán fölül a felhőket, hogy ezzel befolyásolják az időjárást, szárazságot okozva az Iszlám köztársaságban.  Az iráni Polgári Védelem feje, Gholam Reza Jalali dandártábornok szerint egy iráni tudományos tanulmányra eredményei bizonyítják azon állítását, miszerint külföldi beavatkozást sejtenek a klímaváltozás mögött. Jalali kijelentette: Izrael egy másik térségbeli országgal szövetkezve biztosítják, hogy az Irán légterébe érkező felhők, ne tudjanak esőt adni. Hozzátette: Ezen felül felhő- és hólopás problémájával is szembe kell néznünk.” A Jalali által idézet tanulmány azt bizonyítja, hogy minden kétezer méternél magasabb területet hó takar Afganisztánban és a mediterrán térségekben, kivéve Iránban. (AFP)

Továbbra is menekülnek rohingják Mianmarból az erőszak és üldöztetés elől a szomszédos Bangladesbe, ahová az idén eddig a muszlim kisebbség 11 432 tagja érkezett - közölte szerdán az ENSZ emberi jogi főbiztosa Genfben. (MTI)

A Hamasz állítólag hamis társkereső alkalmazást hozott létre, hogy izraeli katonákat csábítsanak el és biztonsági információkat lopjanak tőlük – állítja az izraeli hadsereg (IDF). A Hamasz terrorszervezet arra veszi rá az alkalmazáson keresztül, hogy telepítsenek más alkalmazásokat is amelyek  lehetővé teszik a gázai fegyveresek számára a katonák telefonszámainak, kameráinak és mikrofonjainak távoli elérését. (IDF)

Kilencvenkét éves korában elhunyt Claude Lanzmann francia író, újságíró, filozófus, a holokauszt történésze és dokumentumfilmese, a Soá (Shoah) című világhírű, kilenc és fél órás dokumentumfilm készítője - közölte csütörtökön a Le Monde című napilap. (MTI, Le Monde)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.