Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2017.11.13.
Kántor Fanni

Kevés magyar imádkozik, Erkölcsi válságban a társadalmunk, Épül mecset Budapesten?

Aktar Design Studió

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

A Hit Gyülekezete vezető lelkésze a szexuális botrányokról nyilatkozott

"A futball és az egyházak is részesei az erkölcsi válságnak" – nyilatkozta a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a zaklatási botrányokról. Németh Sándor szerint még nem történt konzervatív fordulat Magyarországon. “Minden lelepleződésnek örülök” - mondta vezető lelkész, mert szerinte “amikor a gonosz világosságra jön, gyengébb lesz a bűn hatalma a földön”. Hozzátette: a magyar társadalom szinte minden szférája erkölcsi válságban van, a futballtól az egyházakig. Kijelentette: “Reálisnak kell lenni, mert nem a művészvilág az egyetlen szféra, ahol ilyen jelenségek történnek és a munkahelyi prostitúció sem most kezdődött. El kell ismerni, hogy Magyarországon a kormányzat igyekszik egyfajta konzervatív fordulatot elősegíteni, de továbbra is súlyos morális válság és értékvesztés tapasztalható a magyar társadalomban. (Vigyázó Blog)

Sok a vallásos magyar, de kevesen imádkoznak céljaikért

Minden nyolcadig magyar imádkozik csak álmai eléréséért – írja a Hit Gyülekezetének hetilapja a Policy Solutions és a Friedrich Ebert Stiftung százoldalas tanulmányára hivatkozva. A kutatás Budapesten, Miskolcon, Győrben és Szigetváron volt, amely során több ezer embert megkérdeztek álmodozási szokásaikról, a múlthoz való viszonyukról, jelenlegi és jövőbeni tervükről. A kutatásból kiderült, hogy a magyarok kihez fordulnak segítségért, ha önmagukat nem érzik elég erősnek a siker eléréséhez. Egynegyedük családtagjától kér segítséget, 17%-uk pedig a szerencsére és a csodára vár. Az álmodozók mindössze 12 százaléka, azaz 400 ezer ember imádkozik az álmaiért. Ez alacsonynak mondható mivel a 2013-ban publikált népszámlálási adatok szerint a magyarok 72%-a vallásos. Ebből az látszik, hogy a 7 millió magyar hívőnek csak a töredéke imádkozik a sikerért. (Hetek)

Épül mecset Budapesten vagy sem?

Mégis lehet mecset Budapesten. Az ATV Heti Napló című műsora rátalált egy oldalra, amelyről kiderül, hogy a török vallásügyi minisztérium alapítványa egy újabb építész irodának adott megrendelést budapesti mecset tervezésére. Ugyanez az alapítvány még 2015-ben tervezett mecsetet, viszont a főpolgármester szerint az erre kőbányán kinézett területet mégsem szerették volna felhasználni. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője pedig nem rég kijelentette, hogy nem lesz mecset Magyarországon. (index)

AMERIKAI SZENÁTOR: "Jeruzsálem az igazi főváros!"

Izrael az egyetlen olyan amerikai szövetséges, amelynek nagykövetségét még nem helyezték át, az igazi fővárosába, Jeruzsálembe, annak ellenére több ezer éve ez az ország hivatalos központja. – mondta Ron DeSantis szenátor, az amerikai nemzetbiztonsági ülésen. A házfelügyeleti albizottság vezetője feltette a kérdést, hogy miért utasítják el egy közeli szövetségesük hivatalos fővárosát? Ezután Jeruzsálemet a világ egyik ékkőjének nevezte, amely gondot visel a világ három fontos vallásának – a keresztények, a zsidók és a muszlimok - szent helyeire. Kijelentette, a döntés kritikusai attól tartanak, hogy felháborodnának az ország arab szomszédjai, ezzel pedig fokozhatják a terrorcselekmények gyakoriságát. A szenátor viszont kiemelte, nem helyénvaló az, hogy eltéríti Amerikát a helyes döntéstől az ellenségeitől való félelem. (worldisraelnews.com)

Nem ítélte el határozottan az abortuszt a Hillsong egyik vezetője egy interjú során

Nem tartja bűnnek a New York-i Hillsong gyülekezet pásztora az abortuszt. – sokan ezt gondolták, miután az egyházi vezetőt egy talkshowban kérdezték arról, hogy mi az állaspontja ezzel kapcsolatban. Ő azt válaszolta, hogy először Jézusról akarja tanítani az embereket, ahelyett, hogy szétszedné az életüket és megállapítaná, hogy melyik részük bűnös. A konkrétumot nélkülöző válasz sok keresztényben felháborodást keltett. Később viszont a pásztor közösségi média oldalán megmagyarázta, miért nem válaszolt határozottan a kérdésre. Kijelentette, hiszi, hogy bűn az abortusz, viszont nem akarta azokat az embereket megbántani, akiknek voltak már hasonló tapasztalataik. Sokkal inkább bátorítani szeretné őket, hogy közeledjenek Jézus felé. (ASKDrBrown)

Izraeli ügynök az iráni vallási vezető?

Bírálatokat kapott Ahmad Hatámi ajatolláh magas rangú iráni vallási vezető, mert használni kezdte a Twittert, miután évekig vehemensen tiltakozott a közösségi médiaplatform ellen – írja egy német hírügynökség. A síita vallási vezető a Twitterről szólva úgy fogalmazott: "egész jól ki tudja ott fejezni bárki a véleményét". Általában síita álláspontokról és vallási tézisekről értekezik a közösségi oldalon. Bírálói viszont vélhetően azt nehezményezik, hogy az ajatolláh egyike azoknak az iráni keményvonalasoknak, akik betiltották a Twittert Iránban. Egyik kritikusa a Twitteren azt írta egy bejegyzésében: Hatámi a közösségi oldal összes felhasználóját Izrael ügynökeinek minősítette így most már ő is egy közülük. (kurier.at)

Már transzvesztiták is dolgoznak a brit óvodákban

Brit transzvesztiták dolgoznak óvodákban azért, hogy minél toleránsabb generációt nevelhessenek – írja a Daily Mail. Az óvoda felvilágosult vezetősége szerint ez azért jó ötlet, mert két-három éves korban a gyermekekben még nem fejlődött ki semmiféle diszkrimináció. A transzvesztitáknak olyan gyerekkönyveik is vannak, amely például arról szól, hogy Teddy maci rájön ő nem fiú, hanem lány, és aggódik amiatt, hogy a gazdája ezek után szeretni fogja -e. A kritikusok szerint azonban hosszútávon ez kárt okozhat az óvodásokban, akikben a transzvesztiták kétely okoznak a saját nemüket illetően. (Daily Mail)

Lánynak nevezett egy leszbikust - kirúgták

Kirúgtak egy brit keresztény tanárt állásából, mert az lányéként utalt egy leszbikus fiatalra. Az iskolához azután érkezett a panasz a tanárról, hogy egy páros feladatteljesítés után azt mondta a diákoknak, hogy „Ügyesek vagytok lányok”. A pár egyik hölgy tagja viszont fiúnak vallja magát. – írja a breitbart. A tanárt ezután hamis identitásjelöléssel vádolták és elbocsájtották az intézményből. (breitbart)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.