Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2017.05.08.
Borbás Katalin

A kereszténység helyzete Indonéziában

christiansinpakistan.com

A világ negyedik legnépesebb országának, Indonéziának vallási összetétele rendkívül színes és egyedi. A keresztények helyzetéről az országban Fréchet Tímea, nemzetközi és emberi jogi szakértő beszélt a Hit Rádióban

Fréchet Tímea arról számolt be: az indonéz lakosság kétharmada muszlim, de nagy számban vannak buddhisták is, körülbelül 10% pedig keresztény. 1965 óta a kereszténység dinamikus fejlődésnek indult: ez idő tájt csupán 2-3%-ra saccolták az evangéliumi keresztények arányát az országon belül. A fordulatot egy hatalmi váltás hozta: a regnáló kommunista vezetést megdöntötték, és egy erőteljes katonai hatalom jött létre. A kommunisták komoly üldözésnek voltak kitéve, a keresztények azonban segítettek nekik, bújtatták őket. Az üldözés ideje alatt rengeteg látványos csoda és jel történt, az Apostolok cselekedeteinek az eseménysorozata elevenedett meg. Azóta az indonéz ébredés a világ egyik legmeghatározóbb mozgalmává vált – fejtette ki a szakértő.

„Az országon belül hatalmas a kontraszt: egyfelől a mai napig egyes vidéken a keresztényeknek komoly elszigeteltséggel kell küzdeniük, nem ritka, hogy pogromokat szerveznek ellenük, bezárják, rombolják gyülekezeteiket, másfelől nagyvárosi környezetben megagyülekeztek intézményeket működtetnek.”

Tény ugyanakkor, hogy a radikális muszlim szervezetek feszült figyelemmel kísérik a keresztények közéleti szerepvállalását, nemrég a dzsakartai keresztény kínai kormányzót sikerült megbuktatniuk egy átfogó lejáratókampány keretében. Basuki Tjahaja Purnamát egy beszéde során elhangzott kijelentések alapján blaszfémiával, a Korán megsértésével vádolták.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.