Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2017.05.08.
Borbás Katalin

A kereszténység helyzete Indonéziában

christiansinpakistan.com

A világ negyedik legnépesebb országának, Indonéziának vallási összetétele rendkívül színes és egyedi. A keresztények helyzetéről az országban Fréchet Tímea, nemzetközi és emberi jogi szakértő beszélt a Hit Rádióban

Fréchet Tímea arról számolt be: az indonéz lakosság kétharmada muszlim, de nagy számban vannak buddhisták is, körülbelül 10% pedig keresztény. 1965 óta a kereszténység dinamikus fejlődésnek indult: ez idő tájt csupán 2-3%-ra saccolták az evangéliumi keresztények arányát az országon belül. A fordulatot egy hatalmi váltás hozta: a regnáló kommunista vezetést megdöntötték, és egy erőteljes katonai hatalom jött létre. A kommunisták komoly üldözésnek voltak kitéve, a keresztények azonban segítettek nekik, bújtatták őket. Az üldözés ideje alatt rengeteg látványos csoda és jel történt, az Apostolok cselekedeteinek az eseménysorozata elevenedett meg. Azóta az indonéz ébredés a világ egyik legmeghatározóbb mozgalmává vált – fejtette ki a szakértő.

„Az országon belül hatalmas a kontraszt: egyfelől a mai napig egyes vidéken a keresztényeknek komoly elszigeteltséggel kell küzdeniük, nem ritka, hogy pogromokat szerveznek ellenük, bezárják, rombolják gyülekezeteiket, másfelől nagyvárosi környezetben megagyülekeztek intézményeket működtetnek.”

Tény ugyanakkor, hogy a radikális muszlim szervezetek feszült figyelemmel kísérik a keresztények közéleti szerepvállalását, nemrég a dzsakartai keresztény kínai kormányzót sikerült megbuktatniuk egy átfogó lejáratókampány keretében. Basuki Tjahaja Purnamát egy beszéde során elhangzott kijelentések alapján blaszfémiával, a Korán megsértésével vádolták.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.