Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.03.07.
Hack Petra

Keresztényellenes támadások Franciaországban

Charly Triballeau/AFP/Getty Images

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról. 

Keresztényellenes támadások Franciaországban

Megnőttek a keresztény-ellenes támadások Franciaországban, belügyminisztérium tájékoztatása szerint, mialatt jelentősen csökkentek a rasszista, iszlamofób és anti-szemita megnyilvánulások, a keresztény istentiszteleti helyszínek elleni támadások megkétszereződtek. A belügyminisztérium azonban sikernek könyveli el a csökkenő adatokat a muzulán ellenesség terén, miután a francia állam 100 millió eurót fektetett az iszlamofóbia, rasszizmus és anti-szemitizmus elleni kampányba. A Le Figaro francia lap írása szerint a keresztényeket érő atrocitások túlnyomó részt az istentiszteleti helyszínek ellen történtek, és az ilyen esetek 245%-al nőttek 2008 óta. A Breitbart konzervatív hírportál az üggyel foglalkozó cikke szerint a németországi Dülmen városában, több mint egy millió migráns múlt évi érkezése óta, a helyi média jelentése szerint nincs olyan nap, hogy ne érné keresztény vallási szobrokat támadás vagy rongálás. (Breitbart, Le Figaro)

 

Szabályosnak találta az ÁSZ vizsgálat a Hit Gyülekezetét

A Hit Gyülekezete, mint intézményfenntartó szabályszerűen igényelte, módosította és számolta el a köznevelési feladatellátásához biztosított költségvetési támogatásokat - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Az ÁSZ a Hit Gyülekezete, mint intézményfenntartó 2014-2016 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzéséről szóló, a hírportálján közzétett közleménye szerint a felekezet az ellenőrzött időszakban az ország hét megyéjében kilenc köznevelési intézmény fenntartásával és működtetésével vett részt a köznevelési közfeladat ellátásában. Az intézmények Budapesten kívül Debrecenben, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban, Ajkán, Hajdúsámsonban és Magyon láttak el oktatási-nevelési feladatokat. Az ellenőrzés megállapította, hogy a Hit Gyülekezete a köznevelési közfeladata ellátásának szervezeti és szabályozási kereteit megfelelően kialakította. Beszámolási formája és könyvvezetése megfelelt a jogszabályi előírásoknak. (MTI)

Eljárás indult a lengyel holokauszt-törvény alkalmazásával

Egy argentin lap ellen indult először eljárás a múlt héten életbe lépett lengyel holokauszt-törvény elleni vétség miatt – írja a zsido.com. A feljelentést egy,  a lengyel kormánypárthoz közel álló nacionalista szervezet, a Lengyel Rágalmazásellenes liga (RDI) tette. A nemzetközi felháborodást kiváltó törvény bűncselekménynek tartja, ha valaki a lengyelek felelősségét is felveti a náci népirtással kapcsolatban. Az argentin lapban 2011-ben jelent meg egy lengyel történész, Jan Tomasz Gross kutatása a témában, amely egyértelműen lengyeleket tesz felelőssé 1600 zsidó áldozat meggyilkolásában. A feljelentők szerint a történet publikálásával a cikket megjelentető lap újságírói “megsértették a lengyel nemzetet és a lengyel katonák jó hírét”. Az új törvény értelmében ezután feljelentést lehet tenni azon holokauszt-túlélők ellen is, akik visszaemlékezéseikben a lengyelek által elkövetett atrocitásokról, vagy a lengyeleknek a németekkel való kollaborációjáról számolnak be. (zsido.com)

Törvénytervezet Down-szindrómás babák védelmében

Utah államban törvénytervezetet nyújtanak be, ami megtiltaná a Down szindrómás magzatok abortálását gyan nincsenek hivatalos adatok arról, hogy hány magzatot vetettek el, egy a szindrómát is kimutató, a terhesség korai szakaszában végzett választható vérvizsgálat következtében, a megközelítő adatok ezt a számot 92%-osra teszik. A javaslatot támogató Republikánus párti Karianne Lisonbee a CBN Newsnek elmondta, az Egyesült Államoknak más utat kell választania mint Izland ahol ez az adat 100% miután kötelezővé tették a vizsgálatot. Egy életjogi aktivista az izlandi adatokra utalva kijelentette „Izland nem eltörli a Down Szindrómát, hanem megölnek mindenkit aki ezzel születne.” A most benyújtott javaslathoz hasonló törvényt fogadtak el Ohio, Észak-Dakota, Louisiana és Indiana államokban. (CBN News)

Nemzeti napot neveznének el Billy Grahamről

Közel 100 ezer ember írta alá a héten azt petíciót ami nemzeti ünnepet szeretne kijelölni a nemrég elhunyt, világszerte elismert evangélista, Billy Graham tiszteletére. A petíciót elindító magánszemély maga is meglepődött azon, hogy milyen sok ember támogatja azt az ötletet, hogy egy napot nevezzenek el az "Amerika pásztoraként " ismert Grahamről. (change.org)

Izraeli Disneyland épül a Negevben

Zsidó hagyomány ihlette nagy élményparkot terveznek a Negev-sivatagban lévő Dimóna szomszédságában – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet kedden. Az amerikai befektetők két rabbi segítségével módosítják az amerikai Disney-figurákat zsidó-izraelivé. (zsido.com, ynet.com)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.