Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.03.07.
Hack Petra

Keresztényellenes támadások Franciaországban

Charly Triballeau/AFP/Getty Images

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról. 

Keresztényellenes támadások Franciaországban

Megnőttek a keresztény-ellenes támadások Franciaországban, belügyminisztérium tájékoztatása szerint, mialatt jelentősen csökkentek a rasszista, iszlamofób és anti-szemita megnyilvánulások, a keresztény istentiszteleti helyszínek elleni támadások megkétszereződtek. A belügyminisztérium azonban sikernek könyveli el a csökkenő adatokat a muzulán ellenesség terén, miután a francia állam 100 millió eurót fektetett az iszlamofóbia, rasszizmus és anti-szemitizmus elleni kampányba. A Le Figaro francia lap írása szerint a keresztényeket érő atrocitások túlnyomó részt az istentiszteleti helyszínek ellen történtek, és az ilyen esetek 245%-al nőttek 2008 óta. A Breitbart konzervatív hírportál az üggyel foglalkozó cikke szerint a németországi Dülmen városában, több mint egy millió migráns múlt évi érkezése óta, a helyi média jelentése szerint nincs olyan nap, hogy ne érné keresztény vallási szobrokat támadás vagy rongálás. (Breitbart, Le Figaro)

 

Szabályosnak találta az ÁSZ vizsgálat a Hit Gyülekezetét

A Hit Gyülekezete, mint intézményfenntartó szabályszerűen igényelte, módosította és számolta el a köznevelési feladatellátásához biztosított költségvetési támogatásokat - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Az ÁSZ a Hit Gyülekezete, mint intézményfenntartó 2014-2016 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzéséről szóló, a hírportálján közzétett közleménye szerint a felekezet az ellenőrzött időszakban az ország hét megyéjében kilenc köznevelési intézmény fenntartásával és működtetésével vett részt a köznevelési közfeladat ellátásában. Az intézmények Budapesten kívül Debrecenben, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban, Ajkán, Hajdúsámsonban és Magyon láttak el oktatási-nevelési feladatokat. Az ellenőrzés megállapította, hogy a Hit Gyülekezete a köznevelési közfeladata ellátásának szervezeti és szabályozási kereteit megfelelően kialakította. Beszámolási formája és könyvvezetése megfelelt a jogszabályi előírásoknak. (MTI)

Eljárás indult a lengyel holokauszt-törvény alkalmazásával

Egy argentin lap ellen indult először eljárás a múlt héten életbe lépett lengyel holokauszt-törvény elleni vétség miatt – írja a zsido.com. A feljelentést egy,  a lengyel kormánypárthoz közel álló nacionalista szervezet, a Lengyel Rágalmazásellenes liga (RDI) tette. A nemzetközi felháborodást kiváltó törvény bűncselekménynek tartja, ha valaki a lengyelek felelősségét is felveti a náci népirtással kapcsolatban. Az argentin lapban 2011-ben jelent meg egy lengyel történész, Jan Tomasz Gross kutatása a témában, amely egyértelműen lengyeleket tesz felelőssé 1600 zsidó áldozat meggyilkolásában. A feljelentők szerint a történet publikálásával a cikket megjelentető lap újságírói “megsértették a lengyel nemzetet és a lengyel katonák jó hírét”. Az új törvény értelmében ezután feljelentést lehet tenni azon holokauszt-túlélők ellen is, akik visszaemlékezéseikben a lengyelek által elkövetett atrocitásokról, vagy a lengyeleknek a németekkel való kollaborációjáról számolnak be. (zsido.com)

Törvénytervezet Down-szindrómás babák védelmében

Utah államban törvénytervezetet nyújtanak be, ami megtiltaná a Down szindrómás magzatok abortálását gyan nincsenek hivatalos adatok arról, hogy hány magzatot vetettek el, egy a szindrómát is kimutató, a terhesség korai szakaszában végzett választható vérvizsgálat következtében, a megközelítő adatok ezt a számot 92%-osra teszik. A javaslatot támogató Republikánus párti Karianne Lisonbee a CBN Newsnek elmondta, az Egyesült Államoknak más utat kell választania mint Izland ahol ez az adat 100% miután kötelezővé tették a vizsgálatot. Egy életjogi aktivista az izlandi adatokra utalva kijelentette „Izland nem eltörli a Down Szindrómát, hanem megölnek mindenkit aki ezzel születne.” A most benyújtott javaslathoz hasonló törvényt fogadtak el Ohio, Észak-Dakota, Louisiana és Indiana államokban. (CBN News)

Nemzeti napot neveznének el Billy Grahamről

Közel 100 ezer ember írta alá a héten azt petíciót ami nemzeti ünnepet szeretne kijelölni a nemrég elhunyt, világszerte elismert evangélista, Billy Graham tiszteletére. A petíciót elindító magánszemély maga is meglepődött azon, hogy milyen sok ember támogatja azt az ötletet, hogy egy napot nevezzenek el az "Amerika pásztoraként " ismert Grahamről. (change.org)

Izraeli Disneyland épül a Negevben

Zsidó hagyomány ihlette nagy élményparkot terveznek a Negev-sivatagban lévő Dimóna szomszédságában – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet kedden. Az amerikai befektetők két rabbi segítségével módosítják az amerikai Disney-figurákat zsidó-izraelivé. (zsido.com, ynet.com)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.