Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.03.08.
Kántor Fanni

KDNP: "Lehet, hogy nem divatos, de példát tudunk mutatni a kereszténységgel."

Arról kérdeztük a KDNP-t, hogy világnézeti pártként hogyan vonja be a 10 parancsolatot a napi politikába.

Gaal Gergely elmondta, pártja büszke arra, hogy országunknak olyan alaptörvénye van, amely hangsúlyozza a keresztény értékeket és megjeleníti azt, hogy a magyar nemzet számára a kereszténység egy megtartó erő. „Tisztában vagyunk azzal, hogy a világ trendjeinek ez nem mindig megfelelő – de ezzel Európa más országainak példát tudunk mutatni.” – mondta Gaal Gergely, majd hozzátette – egyre fontosabb a Fidesz számára is ezeknek az értékeknek a képviselése is, ezzel kapcsolatban pedig már nem igazán fordul elő vita a szövetséges pártok között. 

AZ EGYHÁZ ÉS AZ ÁLLAM KAPCSOLATA

A párt szerint az egyházaknak nagyon fontos szerepe van, egyes állami feladatok átvállalásában is. Ilyen például az oktatás, a szociális gondozás, a gyermekvédelem vagy az egészségügy. "A feladataik során pedig nem a csak a tisztességesség jelenik meg, hanem egy lelki, erkölcsi tartalmat is bele tudnak vinni, amelyet egy világi intézmény nem biztos, hogy meg tud valósítani. Persze a keresztény szervezetek jelentősebb munkát végeznek bizonyos szempontból, mint a közfeladatok ellátásában segítő szervezetek, mert itt a hitről van szó, amely alap a keresztény haza jövőjéhez." - mondta Gaal Gergely.

Szerinte a keresztény hit szorosan összefügg a magyar kulturális identitással, ezért tartja pártjuk fontosnak az egyházak támogatását. Az viszont a gazdaság jövőbeni teljesítményétől függ, hogy a következő években mennyire kapnak majd intézményes szerepet az egyházak. De a jelenlegi állam-egyház közötti kapcsolaton nem változtatnának. 

AZ ISZLÁMHOZ VALÓ VISZONY

"Az iszlám vallást is tiszteletben tartjuk, de Magyarország 1000 éves múltjában a kereszténység az első, ahogyan Európában is". - mondta a képviselő, majd kijelentette, nem támogatja azokat a vallásokat, amelyek zavart és káoszt okoznának az országban. "Az oszmán birodalom működése alatt épült már elég mecset és minaret. Erről a korszakról pedig Magyarországnak elég rossz tapasztalata van, így nem támogatjuk a mecsetek és minaretek építését." - tette hozzá. 

A CSALÁDOK MEGERŐSÍTÉSE

"Az elmúlt években komoly előrelépések történtek ezen a területen a kormánynak köszönhetően. Egyik alapelvünk, hogy a segélyek helyett munkát kell adni az embereknek. Arra kell ösztönözni őket, hogy ne az állam pénzéből éljenek úgy, hogy nem tesznek semmit a társadalomért. A mélyszegénységből pedig a tanulással lehet kilábalni." - mondta a politikus, aki szerint ezért az állami támogatást úgy próbálják alakítani, hogy az ösztönözze a mélyszegénységben élőket arra, hogy tanuljanak és kitörjenek helyzetükből. 

DROG FOGYASZTÁS

A párt szerint egyre több olyan veszélyforrás van a fiatalok számára, ilyen például már a telefonfüggőség is. Ezek közül nem gondolják, hogy bármelyiket erőteljesen támogatni kellene. A drog liberalizálása szerintük a káros szenvedély nagyobb mértékű támogatását jelentené - ez pedig teljesen ésszerűtlen a képviselő szerint. A függőséget okozó szereket forgalmazó bűnszervezeteket pedig igazán keményen meg kell büntetni.

LOPÁS

A zéró tolerancia hívei vagyunk a korrupció kérdésében.-mondta Gaal Gergely műsorunkban. Szerinte ebből a szempontból is látszik a pozitív különbség 2010 és 2018 között. Ugyanis véleménye szerint a Fidesz kormány előtt az államkassza üres volt, ma pedig van pénz mindenre. Kijelentette, hogy ha például egy KDNP-s politikus is lebukna korrupcióval, a párt mindenféleképpen megtenné a szükséges jogi lépéseket.

ÜGYNÖKAKTÁK FELTÁRÁSA

A képviselő szerint a huszadik század az egyik legsötétebb időszaka volt Magyarországnak. -ez volt a kommunista korszak, amely katasztrofális gazdasági állapotokat eredményezett és lelkileg, szellemileg is lezüllesztette Magyarországot, egy idegen hatalom által. "Nekünk kereszténydemokratáknak nincs szégyellnivalónk ebben az ügyben, de a múltat szerintünk fel kell tárni." - mondta, majd hozzátette, hogy ez több évtized lesz, mire kijavítják a károkat. Sőt vannak olyan veszteségek, amelyeket nem is lehet majd helyrehozni. 

NEMZETI IDENTITÁS VÉDELME

Az EU és a nemzeti identitás nem áll szemben egymással.-jelentette ki a KDNP képviselője, aki szerint a nemzet az egy emberi közösség, amely hasonló identitással rendelkező tagjai egy nyelven beszélnek, egy kultúrát képviselnek. "Akkor tudunk érvényesülni, ha nem veszítjük el ezt, nem beolvaadunk, hanem inkább a nemzeti sajátosságainkat, karakterünket hozzáadjuk az EU civilizációjának fennmaradásához. Ezzel járulhatunk hozzá az EU jövőjéhez, és erre büszkék vagyunk." - mondta, majd említést tett a határon túli magyarokról is. Szerinte az országhatárok által szétszabdalt nemzetet egységként kell kezelni. Mert a 21 században nagy szükség van a határon túli magyarokkal való kapcsolattartásra. 

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.