Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2017.12.04.
Kántor Fanni

"Jézus fiktív személy, de Mohamed bölcs próféta" - állítja az Amazon beszélő segédprogramja

excellentwebworld.com

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Ideológiai zavar lehet az Amazon beszélő segédprogramjában

Jézus Krisztus egy fiktív személy, Mohamed viszont bölcs proféta – ezt állítja az Amazon Alexa nevezetű segédprogramja. A tájékoztató rendszer ugyanaz, amely az iPhone-okon található Siri elnevezésű kereső. Az utóbbi viszont csak internetes tájékoztatásokat ad, például a Wikipédiáról. Alexa azonban saját véleménnyel rendelkezik, amelyet az Amazon cége táplálhatott bele – többek között ezt bizonyítják abban a videóban, amelyben két férfi véletlenszerű, de erkölcsi szempontból fontos kérdéseket tesz fel a programnak. Azt is megkérdezték tőle, hogy hány nem létezik. A program szerint nem csak a női, férfi nem van, hanem felmérhetetlenül sok variáció található a világon. Amikor a két férfi megkérdezte a programtól, hogy hazudik e, azt válaszolta, hogy sosem tenné ezt, csak azt mondja, amit tud. A két kérdező szerint viszont ez szintén valótlan állítás, hiszen azt nem tudhatja, hogy Mohamed valóban bölcs próféta volt e, vagy sem, hiszen nem is ismerte. A videóban az Amazon programjának ideológiai zavarait leplezték le, amely egyértelműen feminista, liberális. (youtube.com)

A videó ide kattintva tekinthető meg. 

6 új Izrael ellenes törvényt hozott a UN

Izraelt, Jeruzsálemet megszálló hatalomnak nevezte az Egyesült Nemzetek szervezete és kimondta, hogy ha bármilyen törvény, közigazgatás, vagy joghatósági eljárás, amelyet végre akar hajtani Jeruzsálem Szent városában, az jogellenes. Az új intézkedés hasonló az elmúlt évek álláspontjához, amely során például a Templom Hegyet csak iszlám nevén említette a szervezet, ezzel figyelmen kívül hagyva a zsidó vallást. Az új rendelet ellen Kanada és Amerika is nemmel szavazott. A szervezet ráadásul a Golán Fennsík feletti izraeli ellenőrzést is elítélte, és kimondta, hogy még az ottani közigazgatással még több konfliktust okoz a Közel-Keleten, annak ellenére, hogy Szíriában hat éve tart egy polgárháború. (worldisraelnews)

"Magyarország a kereszténység védelmezője!"

Ha van olyan nemzet, amely méltó arra, hogy Európa és a kereszténység védelmezőjének nevezzék, akkor Magyarország biztosan az. – ezt írja Greert Wilders könyvében, amelynek most jelent meg magyar fordítása is. Az írásban hozzáteszi: Valójában Magyarország, az egyik legrégibb európai nemzet, a 14. század közepétől kezdve Európa fő védőbástyája volt az iszlámmal szemben. A politikus azt is írja: Európa minden nemzete örökre adósa Magyarországnak. (vigyázó blog)

Terroristák is szerepelnek a mártír kiállításon Berlinben

Egy berlini kiállításon többek között Martin Luther King és Szókratész neve mellett tűnik fel az Iszlám Állam terroristái. A kiállítás címe, „Mártírmúzeum”. Ez eddig nem is lenne érdekes, azonban olyanok is feltűnnek az installációk között, mint Mohamed Atta, aki a 2001. szeptember 11-én elkövetett merénylet egyik végrehajtója, vagy Ismael Omar Mustafa, aki 2015 novemberében a párizsi terrortámadás során a Bataclan klubban mészárolt. A kiállítást bemutató "hangos idegenvezetés" során elhangzik, hogy a muszlim terroristáknak azért van helye egy ilyen tematikájú  kiállításon, mert a nyugati civilizáció elleni harcban vesztették életüket. A kiállítás Németországban is nagy visszhangot váltott ki. A kiállítás igazgatója szerint a kiállítás lényege, hogy a látogatók elgondolkozzanak azon, hogy a terroristák miért tették azt, amit tettek. (Berliner Zeitung)

Már ujjal fizetnek Londonban

A kéz erezetének mintájával, azaz az ujj részletes leolvasásával fizetnek már a vásárlók egy brit élelmiszerboltban – írja a foxbusiness. A technológia infravörös fényt használ, hogy beolvassa az emberek ujját, majd biometrikusan összeköti a személyt a bankkártyájával. A technológiát biztosító cég azt mondta, hogy nagyon praktikus ez a fajta fizetésmód és az emberek se bánják, hogy az ujjukat ellenőrzik. Hozzátették: hogy a rendszerbe eljutott feltérképezett ujjszerkezetek teljesen anonímak, így az adatbázisban senki sem tudná személyhez azonosítani őket. A technológia iránt egyébként már Amerika is érdeklődik. (foxbusiness.com)

A világ legrégebbi Bibliája érkezik Angliába

Vissza viszik a legrégebbi épen maradt latin nyelvű Bibliát Nagy-Britanniába. A nagy értékű műkincs 2018-ban, egy Nagy-Britannia kultúráját, irodalmát, és történetét bemutató átfogó kiállításra érkezik Londonba, a firenzei San Lorenzo-templom kolostorából. A könyv 1302 éve nem volt brit földön, írja a Guardian. A könyv fél méter magas, és 34 kilót nyom, pergamenjeinek elkészítéséhez több mint 1000 állat bőrét használták fel. Két másik ilyen Biblia is készült annak idején: az egyik eltűnt, a másik darabjai a British Libraryben találhatóak. (hvg.hu)

Hagyományos keresztény karácsony lesz a Fehér Házban

Visszahozza Donald Trump a keresztény karácsonyt a Fehér Házba. Az elnök karácsonyi beszédében azt mondta: „Az amerikaiaknak a karácsony mindig is az imádkozást, az Isten imádását, a hálát, a békevágyat, a megújulás iránti jóakaratot jelentette Akármi is a hitünk, tudjuk, hogy Jézus Krisztus születése és nagyszerű életének története megváltoztatta az emberiség történelmét. Alig akad életünknek olyan része, amire Krisztus élete ne lett volna hatással, legyen az a zene, képzőművészet, kultúra, jog, az emberi méltóság tisztelete szerte a világon. Minden évben karácsony táján felfedezzük, hogy az igazi karácsonyi szellem nem azt jelenti, hogy mink van, hanem azt, hogy kik vagyunk. Mindnyájan Isten gyermekei vagyunk. Ez az igazi öröm forrása ebben az időszakban. Ez teszi boldoggá a karácsonyt”. (WH.GOV)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.