Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.02.09.
Kántor Fanni

Istenhitéről tett tanúságot az ország egyik legjobb orvosa

24.hu

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Istenhívő Magyarország egyik leghíresebb orvosa

Magyarország egyik legismertebb orvosa, Kásler Miklós szerint a tudomány Isten létezését bizonyítja.  Az Országos Onkológiai intézet főigazgatója szerint a tudomány minden eredménye azt bizonyítja, hogy van valamilyen spirituális létező a világban, amire minden visszavezethető. Magyarország egyik legjobb orvosa hitéről vallott az Innotéka című lapnak. Elmondta, hogy szerinte már az izotópok felfedezésekor megdőlt az Isten nélküliség teóriája. Kijelentette, hogy a legkomolyabb természettudósok szinte mindegyike hívő. „Szentágotai János is addig nézte a macskák agysejtjeit, míg megtalálta Istent.” – mondta, majd hozzátette: „attól még, hogy a saját csökevényes érzékszerveivel nem tudja érzékelni, még létezik.” (777.blog.hu/Innotéka)

Donald Trump szerint Isten nélkül nem mehet előre Amerika

Amerikának hinnie kell Istenben ahhoz, hogy egy nagy nemzetté váljon. – mondta Donald Trump, a nemzeti ima reggelin, amelyen Balog Zoltán, magyar miniszter is részt vett. Az amerikai elnök szerint, amíg Isten kegyelmére nyitott a szívünk és a szemünk, addig Amerika örökké a szabadok földje, a bátrak hazája, és a nemzetek fénye lesz. Azt is kifejezte, hogy az amerikai nép egész történelmén keresztül Istenbe vetette a hitét, ezért lettek ennyire sikeresek a mai napig.  (The Christian Post)

Törölnék a kismama szót a transzszexuálisok miatt

A Brit Orvosi Kamara szerint nem szabad a várandós hölgyeket többé „kismamának“ hívni, mert azzal sértik a transzszexuális polgárok jóérzését. Ehelyett a semleges hangzású "állapotos ember", vagy a "terhes személy“ használata ajánlott az egészségügyi intézményekben, mert az „mindenki számára elfogadható“. Az utasítás egy belső körlevélben szerepel, amiben a „helyes kommunikáció“ új formáira, kifejezéseire hívták föl az orvosok és az ápolók figyelmét, ezzel lehet elkerülni ugyanis, hogy „félelem“ vagy „intolerancia“ alakuljon ki a nemüket megváltoztató páciensekkel szemben. (The Telegraph)

A vallási toleranciát reklámozták az amerikai keresztények

Több száz zsidó, muszlim és keresztény hívő gyűlt össze a héten Washingtonban, hogy a vallásokkal szembeni toleranciát népszerűsítsék. Szokatlan módon sokan voltak az evangéliumi keresztények a rendezvényen. Többen meglepődtek, mivel az evangéliumi hívők többsége nem tolerálja az Iszlámot. Sőt egy 2017-es kutatás szerint a fehér, amerikai hívők többsége úgy gondolja, hogy a muszlim vallás a demokrácia ellentéte. Egy evangéliumi gyülekezet vezetője Texasból azt mondta, hogy ő nem muszlim, de nagyon szeretné, hogy ha a vallásszabadság megmaradna. Az pedig a vesztét fogja jelenteni a hívőknek, ha törzsekbe különülnek el. „Gyerekkorunkban minden vallást kritizáltak. Itt az ideje, hogy ne a különbségekre koncentráljunk.” – többnyire ez a véleménye a fiatal keresztényeknek Amerikában, ám az idősebbek még mindig ragaszkodnak a „régimódi” gondolkodásmódhoz.  (christianheadlines.com)

Rövidfilm készült egy hős lelkész munkájáról

Rövidfilm készült annak az olasz pásztornak az életéről, aki több nőt is kiszabadított a prostitúció rabságából. Olaszországban a legnépszerűbb Európában a nők futtatása.  80%-a a nigériai, fiatal nőknek bűnöző bandák áldozata lesz, akik elkezdik futtatni őket. A lelkész elmondta, hogy a film igaz történet alapján készült és ő mondja el, hogyan kezdte el megmenteni a nőket. Sőt egy 72 óra Krisztusért elnevezésű mozgalmat is indított, amelynek célja, hogy szexrabszolgáknak evangélizáljanak. Az olasz lelkész kijelentette, hogy ez nem csak egy szociális, társadalmi problémának a megoldásáról szól, hanem az ige erejének kibontakozásáról is. Szerinte egy egészségügyi program nem tud teljesen segíteni abban, hogy lelkileg és szellemileg is felépüljenek az áldozatok. (The Christian Post)

Egyre szorosabb a kapcsolat Amerika és Magyarország között a keresztények ügyében

A közel-keleti üldözött keresztények megsegítésének ügyében szoros és érdemi kapcsolat alakult ki Washington és Budapest között. – közölte Balog Zoltán, aki jelenleg az USA fővárosában van. Részt vett a hagyományos amerikai nemzeti imareggelin és megbeszéléseket folytatott amerikai törvényhozókkal. A miniszter elmondta, hogy az Egyesült Államok kormányzatának figyelmét felkeltette mindaz, amit Magyarország az üldözött keresztényekért tesz: azaz nem a szervezeteknek ad pénzt, hanem saját maga jár utána a problémás gócpontoknak. A  tárcavezető kiemelte: "konkrét amerikai szervezetek keresték meg őket, hogy adják át a tapasztalataikat".

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.