Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.07.04.

Ismét keresztényeket öltek meg Nigériában

CBN News

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Motorbiciklis muzulmán nomád pásztorok egy bandája megtámadott egy falvat Nigéria Plateau államában, ahol legalább 6 embert megöltek, közel húsz házat leromboltak, valamint felgyújtották a helyi baptista gyülekezeti házat, a lelkész  házát és egy közeli állami kórházat. A helyi katonai szóvivő kijelentette, hogy négy embert vettek őrizetbe az esettel kapcsolatban. Mindez csupán hat nappal azután történt, hogy Plateau államban iszlamista támadások sorozata 238 keresztény életét követelte. A Nigériai Keresztény Szövetség (CAN) közleménye szerint muzulmán fulani pásztorok támadásai 2018-ban közel 6 ezer keresztény életét követelték; többségükben nők, gyerekek és idősek voltak az áldozatok. (CBN News, dailypost.ng)

A brit kormány bejelentette, hogy eltörli a meleg konverziós terápiát. A döntés csak egyike annak a 4.5 millió fontba (több mint 16 milliárd forintnak megfelelő összegbe) kerülő programnak, hog) „befogadóbbá” tegyék a brit társadalmat. A kormány megjelentette egy több mint 100 ezer LMBT személy megkérdezésével készített felmérést, amely szerint a megkérdezettek 5%-ának ajánlottak tanácsadást az életmódjuk megváltoztatásával kapcsolatban. A felmérés úgy véli, hogy az LMBT-vel azonosuló egyének többsége naponta találkoznak előítélettel. Theresa May miniszterelnök kijelentette: „senkinek sem kellene rejtegetnie, hogy kicsoda vagy, hogy kit szeret.” A kormány 75 pontos terve magába foglalja egy nemzeti LMBT egészségügyi tanácsadói pozíció megalapítását, a hivatalos indoklás szerint, hogy javítsák a meleg közösség ellátását. (Dale Hurd, CBN News )

Vádat emeltek két boszniai férfi ellen, akik a radikális szalafista mozgalom tagjaként terrortámadást készítettek elő a boszniai állami nyomozó és védelmi hivatal (SIPA), valamint a tuzlai rendőrség épülete ellen - közölte értesülését a Nezavisne Novine című boszniai napilap. A vádirat szerint a két férfi másokkal együtt fegyvert és robbanószert szerzett be, hogy a rendvédelmi szervek épületeire támadjon, és ezzel veszélyeztették az ország politikai és alkotmányos rendjét, valamint az egész térség biztonsági helyzetét. Bosznia-Hercegovina lakosságának valamivel több, mint 50 százaléka muszlim vallású, ám többségük nem tartozik az iszlám egyik radikális ágához sem, de jelen vannak a szélsőségek. A nyugat-balkáni ország területén az iszlamistáknak több kiképzőtáboruk is van, ezek többségét az 1992-1995-ös boszniai háború idején az országba érkező mudzsahid harcosok alapították. (MTI)

A Ferencváros szerda délelőtt rendkívüli sajtótjákoztatót hívott össze annak apropójából, hogy az FTC elnöke, Kubatov Gábor felhívja a figyelmet arra: beláthatatlan következményei lehetnek, ha a szurkolók nem megfelelően viselkednek a Maccabi Tel-Aviv elleni Európa-liga selejtezőn. Ezen kívül szóba került az aktív pályafutásától visszavonuló Gera Zoltánról. Kubatov Gábor kijelentette: „Gera Zoltán élettörténetéről azért érdemes beszélni, mert megmutatja, miért érdemes sportolni. Nehéz helyzetben lévő gyerek volt, el is veszhetett volna, de a hite és a sport kivezette ebből a bajból. Nemcsak kiváló labdarúgó, hanem példamutató ember, olyan morális és erkölcsi értékeket tart maga elé, hogy nagyon szeretnék én olyan lenni, mint ma Gera Zoli. Szívesen hosszabbítottunk volna vele szerződést, de a teste már nem bírta.″ Gerára a jövőben a szakmai stábban számít a Ferencváros vezetősége, és a technikai technikai képzésért felelős edző posztját látná el. (Nemzeti Sport)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.