Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.01.08.

Imameghallgatás Izraelben

Pinterest

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Meghallgatott imák Izraelben

Meg lett az eredménye a korábban meghirdetett böjtnek és esőért való imáknak, mert a hétvégén hatalmas mennyiségű csapadék zúdult Izraelre - írja a zsido.com. Az elmúlt 18 év legszárazabb decembere után az egész ország jelentős mennyiségű csapadék esett le, több városban az utakat is elöntötte az eső és leállt a közlekedés. A Júdeai-sivatagban és a Holt-tenger medencéjében a szinte egész évben száraz patakmedrekben nagy mennyiségű víz hömpölygött, ahol a több túrázót mentőhelikoptereknek kellett kimentenie. (zsido.com)

#WeRemember kampány

„Emlékezünk” címmel elindította éves kampányát a Zsidó Világkongresszus, a hónap végén esedékes Holokauszt Emléknapját megelőzően, a globális antiszemitizmus elleni küzdelem részeként. A kampány arra szólítja fel a közösségi oldalak felhasználóit, hogy #WeRemember felirattal fotózkodjanak, és ennek a megosztásával erősítsék azt az üzenetet, hogy a Holokauszt soha nem történhet meg mégegyszer. A Világkongresszus elnöke, Ronald S. Lauder kijelentette, hogy azért kell emlékeznünk, mert egyre kevesebb túlélő él közöttünk, ami miatt a fiatal generáció felelőssége megküzdeni a világszerte újjáéledő antiszemitizmussal és Holokauszt-tagadással. (i24News)

Ösztöndíjat indít történelmi egyházak lelkészeinek a kormány

Lelkész ösztöndíjat indít a kormány a Kőrösi Csoma Sándor-program mintájára - jelentette be Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztos az utóbbi programban részt vevő fiatalok előtt hétfőn Budapesten. A lelkész ösztöndíj elindítását azzal indokolta, hogy legalább akkora igény van a külhoni magyar történelmi egyházi közösségekben lelkészek iránt, mint a közösségszervezési szolgálattal megbízott Kőrösi Csoma Sándor-program ösztöndíjas fiataljainak munkája iránt. Hozzátette: a nemzeti identitás és az anyanyelv megőrzéséhez az egyházi közösségek megerősítése is hozzátartozik. (MTI)

Ferenc pápa diplomatáknak tartott beszédet

Az emberi jogok egyetemes nyilatkozatának idén esedékes hetvenedik évfordulójára emlékeztetett Ferenc pápa hétfőn, békét sürgetve a Koreai-félszigeten, éppúgy, mint Ukrajnában a Vatikánban akkreditált diplomatákhoz intézett beszédében.    A pápa Jeruzsálem városa jelenlegi státuszának tiszteletben tartását és politikai megoldást szorgalmazott izraeliek és palesztinok között a kétállamiság megteremtésével. Beszélt továbbá a bevándorlás kérdéséről is, amellyel kapcsolatban kijelentette, hogy a migránsok érkezésének ösztönöznie kell Európát saját kulturális és vallási örökségének újbóli felfedezésében, amely a befogadás, a béke és fejlődés hagyományára épül. Ferenc pápa az egyetemes jogok közé sorolta a környezetvédelmet is a 2015-ös párizsi klímaegyezmény kötelezettségeinek tiszteletben tartását hangsúlyozva. (MTI)

Gyászjelentésében kritizálják a mormon elnököt

Kritikák érik az amerikai vallási közösségtől a neves The New York Times című napilapot, amiért Thomas Monson, a Mormon egyház nemrég elhunyt elnökének haláláról kritikus hangvételű gyászjelentést adtak közre. Ebben a lap bírálta az életének 90-ik évében elhunyt Monsont, amiért jelentős nyomás ellenére sem változtatta meg a mormon egyház véleményét az azonos neműek házasságáról. A lap elítélően írt Monson azon tanításáról is, amely szerint a homoszexualitás erkölcstelen, valamint bírálta tilalmát az egy férfi és egy nő közötti házasságon kívüli szexuális kapcsolatoknak. (faithwire.com)

Bibliával fotózták a világsztárt

Bibliát olvasva pózolt Justin Bieber, világhírű kanadai zenész. A CBN News szerint a bejegyzés több mint 7 millió kedvelést gyűjtött össze az énekes Instagram közösségi oldalán. (CBN News)

Kihagyták a zsidó vallást a felmérésből

Bocsánatot kért a Brit Diákok Nemzeti Uniójának elnöke, miután idén második alkalommal lemaradt a zsidó vallás egy diákoknak kiküldött felmérés kérdéssorán, a diákok vallási hovatartozásáról szóló kérdés megjelölhető kategóriái közül . (Jerusalem Post)

 

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.