Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.07.09.
Kántor Fanni

Így segítene Magyarország a thaiföldi barlangban rekedt gyerekeken

FORRÁS: AP
Magyarország felajánlotta segítségét a thaiföldi barlangban rekedt gyerekek mentési munkálataihoz - jelentette be Szijjártó Péter, külügyminiszter a mai nap folyamán. Ezzel kapcsolatban a Magyar Barlangi Mentőszolgálat munkatársát, Kovács Mártont.

“A Magyar Barlangi Mentőszolgálat kapcsolatban áll az európai barlangmentő szervezeteket összefogó szolgálattal és ők tudják mire vagyunk képesek.” - jelentette ki Kovács Márton a Hit Live című műsorunkban, amelyben hangsúlyozta, hogy annyi segítséget tudnak felajánlani, amely az itthoni krízishelyzetek megoldását nem hátráltatja.

Elmondta, hogy a magyar barlangászok kifejezetten jók új bejáratok keresésére, sérültek szállításában, az ehhez szükséges pályák kiépítésében és például a kötélpályák kialakításában. Kijelentette, hogy elismert orvosi csapattal és kutató-feltáró barlangászokkal dolgoznak együtt.

A thaiföldi hatóságoktól - akik az EU-s barlangászati szervezetekkel (EKRA) tartják a kapcsolatot - még nem kaptak választ. Viszont csak akkor érné meg a mentőcsapatok küldése, ha gyorsan oda tudnak érni, ők viszont nem szeretnének fölöslegesen gátja lenni egy napok alatt már képült mentési struktúrának.

“Egyelőre úgy tűnik elég mentőcsapat van a helyszínen. Amint lesz változás ebben, értesítenek majd.” - tette hozzá Kovács Márton.

Azt mondta, most leginkább a mentőbúvárokra van igény, akiknek rendkívül bonyolult műveleteket kell végrehajtaniuk, miközben hosszú, veszélyes szakaszokkal kell megküzdeniük a barlangrendszerben.

Éppen ezért még tippelni sem tudna, hogy pontosan mikorra tudnak kimenteni minden diákot.

HOGYAN ZAJLIK EGY ILYEN MENTŐAKCIÓ?

A búvárok egy merülés során 10-11 órát töltenek víz alatt. Ráadásul a barlangban erős áramlatok vannak és nem látnak semmit sem. Éppen ezért a kockázatcsökkentés miatt halad lassan az akció, ugyanis egészen kicsi hibákkal óriási bajt lehet okozni. - mondta el a Magyar Barlang Mentőszolgálat munkatársa.

“Úgy kell elképzelni, mintha hideg kávéban úsznának, amelynek erős a sodrása.”- mondta a szakember.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.