Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2017.11.14.
Kántor Fannit

Hasonmás foglalta el Joel Osteen helyét, Békeszerződés Izrael és Szaúd Arábia között

salon.com

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Joel Osteen hasonmás foglalta el a lelkész helyét egy rendezvényen

Egy humorista foglalta el Joel Osteen, a lakewoodi gyülekezet lelkészének helyét egy rendezvényen, mivel kiköpött hasonmása volt, írja a Charisma News. A portál szerint a férfiről senki nem vette észre, hogy impostor és ingyen parkolóhelyet, italt, ételt adtak neki. A komikus mindeközben beszélt a résztvevőkkel, sőt selfiket is készített velük. A pultos akkor fogott gyanút, amikor a férfi sört kért, mivel ezt az igazi Joel Osteen nem szokott rendezvényeken inni. A szervezők amikor rájöttek, hogy becsapta őket a férfi, biztonsági őrökkel kikísértették az ünnepségről. (charismanews.com)

Mégsem lesz mecset Budapesten 

Nem épül meg a tervezett óriásmecset Budapesten. – állítja az a török építész aki a tervekkel kereste meg korábban Tarlós István főpolgármestert. A Breitportál kérdésére elmondta, hogy a budapesti pályázaton nem az ő tervük nyert. A cég pedig a pályamunkát csak portfóliójuk részeként töltötte fel az internetre. (Breit Portál)

Békét ajánlana Szaúd Arábia Izraelnek?

Egy titkos békeszerződést jelentetett meg egy libanoni újság, amelyben az Izrael és Szaúd Arábia közötti békét fontolgatják. – írja a Jeruzsálem Post. A dokumentum megmagyarázza, miért járt Donald Trump annyiszor a régióban. A Hezbollahhal is szimpatizáló lap szerint Amerikának nyomást kellene gyakorolni Iránra a béke megkötéséért cserébe. Bár a Jeruzsálem post azt írja a terroristákat támogató lap sokszor kreált már a Közel Kelettel kapcsolatban összeesküvés elméleteket. (Jerusalem Post)

Kiállt az Anglikán egyház az LGBT mellett.

Legyen szó tütüről, tiaráról vagy egy tűzoltó sisakról, bármit hordaniuk kellene, nemi identitástól függetlenül a gyerekeknek az iskolában – jelentette ki az anglikán egyház, amely szerint a gyerekeknek egy biztonságos helyet kell teremteni, ahol felfedezhetik önmagukat mindenféle előítélet nélkül. Az egyház kiállt a leszbikus, meleg, biszexuális és transzfesztiták gúnyolása ellen. Minderről egy közleményt is küldött 4700 egyházi iskolának is. Az iskolák statisztikái szerint ugyanis több gyerek öngyilkossági kísérletet kivetett el, mert csúfolták a nemi identitása miatt. Anglia egyébként egyike azoknak az országoknak ahol az LGBT közösség ugyan olyan jogokban részesül mint bárki más. (charismanews.com)

Börtönbe viszik a keresztényeket Iránban

Iránban élő keresztény és zsidó kisebbség hivatalosan bevett felekezetnek számít. Ám hittérítő tevékenységet nem folytathatnak. Sok féle módon korlátozzák a tevékenységüket. Az iszlámról áttért keresztényeket üldözik és a nemzetbiztonság veszélyeztetése címén súlyos börtönnel sújtják őket. A kereszténység elismerése csak az ókori keresztény felekezetekre vonatkozik. Azaz az örményekre és az asszírokra. Az evangéliumi hívőket nem ismerik el kereszténynek és mint iszlámról áttérteket kíméletlenül üldözik. Iránban a síita felekezethez tartozás olyannyira a nemzeti identitás része, hogy az iráni jog nem is ismeri a nemzeti csak a vallási kisebbség fogalmát. (orientalista.hu)

Teljes készenlétben lehet az Iszlám Dzsihád Izrael ellen

Közelről figyeli Izraelt a Dzsihád, a legmagasabb fokozatú készültséget rendelték el - írja a Jerusalem Post, egy londoni arab újságra hivatkozva. A forrásaik szerint az iszlám csoport önvédelemből és megtorlásból cselekedne, ha úgy dönt támadni fog Izrael ellen. A csoport nem csak Izraelt, de a Gázai övezetben levő civileket is megfigyeli. A két fél közötti feszültség akkor kezdett megerősödni, amikor Izrael az iszlám dzsihád által épített alagutat pusztította el, amely során 12 palesztin katona életét vesztette. Amerika külön megbízottja Twitteren figyelmeztette a környező országokat, hogy a Gázai övezet jobbat érdemel a háborúskodásnál és kijelentette, próbálják meg fejleszteni a békét. (Jerusalem Post)

Nem először éltették Hitlert egy kanadai egyetemen

Náci posztereket találtak egy Kanadai egyetemen – írja a Jerusalem Post. Az intézmény vezetője azt mondta, már nem először jelennek meg antiszemita feliratok és poszterek az egyetemen. A két plakát mellett valaki még a táblára is felírta, hogy: "Heil Hitler!". Az egyetem teljes mértékben elítélte a náci propaganda plakátokat és az antiszemita viselkedést. (Jerusalem Post)