Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2017.06.16.
Fenesi Tímea

Hamis fotóval vádolták Izraelt

Bocsánatkérésre kényszerült a Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Hivatal egy kép helytelen használata miatt.

Egy ellenőrző szerv a napokban tisztességtelen módszerek alkalmazásával vádolta meg z ENSZ egyik szervezetét, mely a palesztin menekültekért felelős. A csoport egy gázai jótékonysági program során felhasznált egy képet, melyről azt állították, hogy az az IDF által végrehajtott pusztítást ábrázolja a Gázai-övezetben. Kiderült: a fotó Damaszkosz mellett készült.

Az UNRWA érzelmes szöveget körített a fotó köré: „Képzeljétek, milyen lehet, egy egész életen át, a világtól elszigetelve élni. Ez a valóság olyan gyerekek számára, mint Aya. Gáza csecsemőkorában került blokád alá, Ciszjordániát pedig már akkor elfoglalták, mielőtt a szülei megszülettek volna. Ma 11 éves, és a blokád ma is fennáll. Aya gyerekkori emlékei konfliktusokhoz, nehézségekhez és át nem törhető falakhoz köthetők, és a félelemhez, hogy az egyetlen otthona bármikor megszűnhet, míg ő az iskolából hazaér.” „Ramadán hónapban, kérjük, támogasson bennünket, hogy segíthessünk olyan gyerekeknek, mint Aya, aki csak konfliktust és nehézséget ismer.” – fogalmazott a szervezet egy közösségi médián közzétett hirdetésben, melyhez szintén ezt a képet használták.

A különös tévedést egy, az ENSZ tevékenységét monitorozó szervezet szúrta ki, mely azután levélben szólította fel az UNRWA főbiztosát, Pierre Krahenbuhl-t, hogy kérjen bocsánatot, amiért „azt állították, hogy a kislány az izraeli beavatkozások gázai áldozata.” A UN Watch kiemelte: a UNRWA már 2014-ben felhasználta a képet. Egy 2015-ös jelentésben a kép alá írták „Egy fiatal lány törmelékben állva Qabr Essit-ben, Damaszkusz mellett. 2014-ben a UNRWA képes volt elkezdeni a környékbeli létesítmények, beleértve egy iskola és egy közösségi központ újjáépítését.”

A felszólítást követően a UNRWA bocsánatot kért és bevallotta, hogy a kép használata téves volt. „Amint a ramadán alatti kampányban felhasznált fényképpel kapcsolatos problémák a figyelmünk középpontjába kerültek, megvizsgáltuk az ügyet.” - olvasható a szervezet honlapján lévő nyilatkozatban. „Véletlenül megosztottunk egy képet az archívumunkból egy szíriai kislányról, azt állítva, hogy gázai. A képet kicseréltük.”

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.