Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.02.06.
Kántor Fanni

Ferenc Pápa a török rezsim vezetőjével tárgyalt és évek óta tudhatott az egyház pedofil ügyeiről

mindenszó.hu

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Zárt ajtók mögött tárgyalt a pápa és a török diktátor

Zárt ajtók mögött, 50 percen keresztül, csak tolmácsok jelenlétében tárgyalt Ferenc Pápa a török miniszterelnökkel a Vatikánban. Ez volt az első hivatalos találkozójuk, az 1960-as diplomáciai kapcsolatok felvétele óta. Hírek szerint megbeszéléseiken a szíriai háború, a menekültkérdés és Jeruzsálem ügye is szóba került. Donald Trump amerikai elnök tavaly decemberben Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosaként, ám Ferenc pápa továbbra is kiáll a kétállami megoldás mellett, s erről Erdogant egy telefonbeszélgetése során is biztosította. (MTI)

“Meleg-ellenes”, keresztény politikus nyert a Costa Rica-i választás első fordulójában

Hatalmas nemzeti ellenállásba ütközött Costa Ricában a homoszexuális jogok kibővítése, annak ellenére, hogy az ország vezetése hajlandónak mutatkozott erre. A területen viszont a lakosság nagy része tradicionálisan gondolkodik. Közel 80%-uk katolikus. “Nem normális, ami ma történik Costa Ricában. A kormány több, melegjogot támogató intézkedést is elfogadott az utóbbi hónapokban. Az iskolákban februártól oktatják a melegjogokat” – panaszolta egy helyi édesanya, Rosa Padilla Madrigál. „Úgy döntöttünk, inkább félreteszünk, de magániskolába járatjuk a kislányunkat. Nem akarom, hogy ötéves korától azt hallgassa, hogy két bácsi házasságát is támogatni kell” – tette hozzá a hölgy. A tradicionális életmód mellett, a homoszexualitás népszerűsítése ellen szólalt fel Fabricio Alvarado Munoz, politikus, aki meg is nyerte az elnökválasztás első fordulóját a szavazatok 24,8%-val. A férfi nem csak politikus, de újságíró, hitszónok, evangeliumi keresztény énekes is. (Magyar Nemzet)

“SÁTÁNSÁG”: Betiltották a bal kezes étkezést Törökországban

Bal kézzel enni sátánság a török vallásügyi hivatal szerint, amely ebben a kérdésben önállóan hozott döntést, mivel erre nincs konkrét utasítás a Koránban. A döntést azzal indokolták, hogy már Mohamed próféta is azt tanította, hogy jobb kézzel kell az ételt magunkhoz venni, sőt a balkézzel evés a démonok körében dívik. Mindezalól csak azok kaphatnak majd felmentést, akik valamilyen testi rendellenesség miatt nem tudják a jobb kezüket használni. (Daily News)

Ferenc Pápa mar több éve tudhatott a pedofíliáról

 Ferenc pápa 2015-ben levelet kapott a papi pedofília egy chilei áldozatától, aki azt is elmagyarázta, hogy a chilei egyházi hatóságok miként tussolták el az ügyet, noha ő és társai többször panaszt tettek – jelentette az AP hírügynökség egy exkluzív tudósításában. A katolikus egyház vezetője találkozott korábban a papi pedofília áldozataival chilében és ott nyilvánosan bocsánatot kért ezekért a tettekért, de védelmébe vette Osorno egyházmegye püspökét, akinek hónapok óta követelik leváltását a dél-amerikai országban, egy pedofil pap ügyének eltusolása miatt. A több éve megírt levélben pontosan erről a püspökről van szó, akit Ferenc Pápa ki is nevezett magasabb pozícióba. Az áldozatokat pedig korábban biztosították a levél átadásáról, de azóta semmilyen változás nem történt az ügyben. Sőt a pedofil pap többször is felajánlotta lemondását Ferenc Pápának, amelyet ő visszautasított a vádak ellenére. (AP /HVG)

ANGOL MUNKÁSPÁRT: A Dávid-csillag felér egy náci zászlóval

Egy angol politikus szerint egy kipa vagy egy Dávid-csillag viselése egyenlő azzal, ha valaki a náci zászlót lengeti. Az angol munkáspárt tagjáról, David Watermanről kiderült, hogy antiszemita és bigot – írja egy angol antiszemitizmus elleni kampány, amely szerint a férfi Facebookon botrányos kijelentéseket tesz. Például azt írta, hogy a zsidókat a Holokauszt alatt arra kényszerítették, hogy náciként viselkedjenek. Múlt hónapban az izraeli kötelező katonai szolgálattal kapcsolatban azt mondta, hogy a fiatal zsidóknak követniük kell az ottani parancsokat, pont úgy, mint ahogy a nácik annak idején tették. A politikus könyve a legantiszemitább alkotás az Egyesült Királyságban. A férfi ráadásul egy olyan aktivistát is támogat, akitől még a palesztinok is elhatárolódtak faji megkülönböztetés miatt. (World Israel News)

Aggódik az ENSZ az iráni keresztényekért

Az Egyesült Nemzetek Szervezete követeli az iráni iszlám rezsimtől, hogy igazságos szolgáltatást adjanak az ottani keresztényeknek. Az ENSZ emberi jogvédő egyesülete azért figyelmeztette Iránt, mert jelenleg három keresztény hívő van letartóztatásban azért, mert evangelizáltak és saját házukban tartottak gyülekezeti alkalmakat. Tavaly egy iráni lelkészt 10-15 év közötti börtönbüntetésre ítéltek. Az ENSZ nem csak vallásszabadsági szempontból, hanem egészségügyileg is aggódik az elítéltek miatt, akik elég rossz ellátást kapnak a börtönben. (The Christian Post)

 

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.