Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2017.12.01.
Kántor Fanni

Előre látta a muszlim inváziót a lengyel pápa?

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

A lengyel pápa előre látta a muszlim inváziót

A lengyel pápa egykori bizalmasa szerint a katolikus egyházfőnek prófétai látomása volt Európa muszlim inváziójáról. A férfi tanulóként gyakran elkísérte Szent II. János Pál pápát az útjain. Most egy észak-olaszországi városban tartott előadást a pápa életéről. Ebből kiderült, a szentatya nagyon misztikus személyiség volt és többször voltak látomásai. Állítása szerint II. János Pál pápa 1992-ben elmesélte neki az egyik legszörnyűbb látomását, melyet valaha látott, s melyben Európa jövőjéről volt szó. Azt mondta neki, hogy látja az egyházat egy halálos sebtől szenvedni, amelyet Iszlamizmusnak hívnak. Meg fogják szállni Európát. Láttam a hordákat nyugattól keletig érkezni: Marokkótól Líbiáig és Egyiptomig, és így tovább, egészen keletig.” – mondta a pápa, majd hozzátette: Meg fogják szállni Európát, Európa olyan lesz, mint egy pince, régi emlékekkel, árnyékokkal, pókhálókkal teli. Kijelentette: hogy a harmadik évezred egyházának, meg kell fékeznie a megszállást. Nem hadseregekkel, hanem a hittel. (Catholic Herald)

Felháborodott a görög egyház a transzneműek új törvényén

15 éves korától minden görög állampolgár eldöntheti, hogy ő melyik nemhez tartozik. – mondja ki egy új görög törvény, amely ellen az egyházak hevesen tiltakoznak. Viszont az Amnesty International az új törvényt történelmi lépésnek nevezte a transznemű emberek jogegyenlősége felé. Az új törvényt 171 igen szavazattal fogadták el 114 nem szavazat ellenében. A görögök életében fontos szerepet játszik a vallás, ezért a görög ortodox egyház is megszólalt az ügyben. Aki igennel szavaz a törvényre, annak nincs helye a görög ortodox egyházban – mondta Pireusz püspöke. A statisztikák szerint a görögök több mint fele helyesli az egyház alkotmányos védelmét, és az új törvényhez való hozzáállását. A liberálisok viszont nem helyeslik az egyház véleményformáló szerepén. (DW)

"A hitet és a tudást kapcsolja össze az egyházi iskola"

Az egyházi iskola lényegi sajátossága, hogy képes összekapcsolni a hitet és a tudást - mondta az emberi erőforrások minisztere a 300 éves budapesti Piarista Gimnázium jubileumi évének záró ünnepségén. arról beszélt: a tudás hit nélkül csak hübrisz, gőg, olyan arrogancia, amely méltatlan az élethez, a hit tudás nélkül pedig sokszor nem más, mint babona. A hit nem hiszékenység, hanem a szó eredeti értelmében vett bizalom abban, hogy a világnak teremtője, "gazdája" van, aki képes gazdag életet ajándékozni - tette hozzá a miniszter. (MTI)

A karácsony szót is lecserélik

A karácsony szó lecserélése mellett kampányolnak Amerikában. A karácsonyi kellékek neveit már át is írták, hogy vallási szempontból minél befogadóbbak legyenek. A Mikulás virágot, szeretet csillagnak, a csokimikulásokat, pedig sapkás emberkének nevezik. A breitportál keresztény lap olyan információkat kapott egy magyarországi Tescoból, hogy ott is követik a hasonló elveket, ugyanis a karácsonyi parti elnevezést téli partira cserélték le. Egy híres amerikai rádiós személyiség videót készített, amelyben ezeket a folyamatokat az Egyesül Államokban és mindenhol máshol is, a vallásos természet elleni háborúnak nevezte. Szerinte világszerte a baloldal egy teljesen világi társadalmat akar létrehozni. Hozzátette: a baloldaliak ugyanúgy hisznek a szekuralizmusban, mint a keresztények Istenben, vagy a zsidók a Bibliában. (YouTube/DenisPrager)

Felfüggeszthetik a cölibátust Brazíliában

A katolikus egyházfő fontolóra vette, hogy házas embereket is pappá szentelhessenek Dél-Amerika egyes területein.  –állítja egy vatikáni tisztviselő, aki a brazil bíboros is. Arra kérte a Pápát, hogy gondolja meg a cölibátus "felfüggesztését" Amazónia területén, főleg a térséget érintő krónikus paphiány miatt. A javaslat szerint házas férfiak prédikálhatnának a templomokban, és gyóntathatnának is. Ferenc pápa egy 2019-es vatikáni csúcstalálkozón tárgyalna a kérdésről. (Katholische Nachrichten-Agentur)

Abortusz járna a fogyatékos embrióknak

Az egyesült nemzetek szervezetének emberi jogokkal foglalkozó bizottsága sürgeti az abortuszt a Down-szindrómás és más fogyatékos betegséggel rendelkező kisbabák esetében. Mindezt megelőző intézkedésnek titulálták, amellyel csökkenteni lehetne a fogyatékosok számát. A bizottság egyik francia tagja vetette fel az intézkedést, miközben magát a fogyatékkal élők harcosának tartja. Kijelentette: Biztosítani kell a hátrányos helyzetűek hosszú életét és azt, hogy valaki gondoskodjon róluk, de ez még nem azt jelenti, hogy egy fogyatékos embriónak tovább kell élnie. A képviselőnek egy Down-szindrómás kislány videóban üzent és undorítónak, gonosznak nevezte a férfi szavait. A lány azt mondta, hogy a fogyatékosok nem követnek el bűntényeket, nem szegik meg a törvényt, így nem érti, miért akarnák kipusztítani őket, hiszen ők is csak emberek, mint bárki más.  (breitbart)

Folytatódik a vizsálat Benjamin Netanjahu "ajándékairól"

10 napon belül már 7-edjére kérdezik ki Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnököt, aki ellen drága ajándékok elfogadása miatt nyomoznak. Az államfő azt mondta, nem tiltja a törvény, hogy ajándékokat fogadjon el, még ha az drága pezsgő, vagy szivar is. Hozzátette: szerinte ez megint csak egy szenzációhajhász történet, amelynek nincsen valóságalapja. A rendőrség jelenleg azt vizsgálja, hogy az ajándékokért cserébe a miniszterelnök tett-e valamit híres ismerőseinek. (Jerusalem Post)

Apokrif irat eredeti példányára bukkantak

Megtalálták Jézus titkos próféciájának első ismert görög másolatát. Az eredeti kinyilatkoztatás, amelyet testvéréhez, Jakabhoz intézett, az apokrif írásokhoz tartozik, az egyház nem ismeri el szent szövegként. Az 5. vagy 6. századból származó papirusztöredéket a Texasi Egyetem kutatói találták meg. Sokan nem is tudtak a létezéséről, pedig az Oxfordi Egyetem gyűjteményében rejtőzött. Az írás Jakab Apokalipsziséből tartalmaz részleteket, a szöveg eddig csak kopt fordításban volt ismert. Texasi Egyetem vallástudomány szakának egyik kutatója szerint a leírás kibővíti a Jézus életéről szóló ismereteinket azáltal, hogy betekintést enged az ő és testvére között folyó párbeszédbe. (origo)

Az apokrif irat eredeti példánya az Oxford Egyetemen
A képre kattintva tekintse meg a galériát!

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.