Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.03.06.
Domahidy Anna

Egy csúnya válás viszontagságos részletei

euexperts.eu

„Őszintének kell lennünk” - nyilatkozta Theresa May, Brit miniszterelnök a Brexittel kapcsolatban. A témában, Kiss Istvánt a Századvég Alapítvány politikai elemzőjét kérdeztük.

Messze van már az a magabiztosság, amely a Brexit bejelentésekor mutatkozott. Mind a két félnek szembe kell néznie azzal, hogy lesznek áldozatok és senkinek sem lesz maradéktalanul kedvező ez a felemás megállapodás.

Nagy kérdés az unió területéről érkező állampolgárok joga. Az eddigi ígéretek alapján nem csorbulnak azok jogai, akik 2019 márciusáig érkeznek az Egyesült-királyság területére. Akik viszont a megjelölt időpont után érkeznek, azokra már más szabályok vonatkoznak. Alapvetően szabadon érkezhetnek, de regisztrálniuk kell és öt év elteltével folyamodhatnak a letelepedéshez.

További fontos kérdés az Észak-Írország és Írország közötti határ kérdése. Ha nem lesz más megoldás, akkor Észak-Írország továbbra is az EU közös piacának a tagja lesz. Ez azt jelentené, hogy az Egyesült-királyságon kívül esne a vámok tekintetében, ami azért a legrosszabb megoldás, mivel megosztaná annak területi egységét.

Theresa May két lehetséges megoldást vázolt föl az egység megőrzésére. Az első egy soha nem látott vámpartnerség lenne az Egyesült-királyság és az EU között, speciális szabályozási övezet mentén. A második egy technikai határzár felszerelése lenne. A kis és közepes vállalkozásokat, amelyek a két ország közötti kereskedelem 80 százalékát teszi ki, nem érintené. Ellenben a nagyvállalatok egy bizalmi regisztráció keretében tudnának szabadon kereskedni.

A Brexit eredményeit tekintve nem sok mindenben történ megállapodás, az elképzelések ellentétesek. Jövő év márciusától egy átmeneti időszak fog kezdődni, de hogy ez két évig fog-e tartani, az egy kiszivárgott dokumentum szerint – ha a felek úgy látják, hogy több időre van szükség akkor – meghosszabbítható. Az Egyesült-királyság egy közös piachoz hasonló rendszert szeretne: a kanadai szabad kereskedelmet szándékozik a norvég modellel párosítani.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.