Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.05.14.
Kántor Fanni

Bibliával kezdi a napot az amerikai keresztények többsége

KÉP: ©Thinkstockphotos.coom

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról. 

A hívők több mint fele szerint a legjobb Bibliával kezdeni a napot

A Bibliával lehet legjobban elkezdeni a napot a hívők szerint - állítja egy keresztény kutatás. Azoknak a hívőknek a 61%-a akik elismerik a Biblia fontosságát, a Szent Írással sokkal jobb kezdeni a napot, mint kávéval, édességgel, vagy a közösségi média oldalak böngészésével. Az amerikaiak 37%-ának egyébként a kávé a legfontosabb a nap kezdetén. Ezeket a statisztikákat mind az Amerikai Biblia Társaság közölte, amely szerint az amerikaiaknak általánosságban csak 16%-a tartja fontosnak reggelenként a Biblia olvasását. Az adatokat összegyűjtő társaság elnöke észrevette, hogy akik a Szent Irást választották, azoknak annak olvasása egy energiaforrás, és előrelátást ad aznapra. „Sok amerikai polgárnak az nem jut eszébe, hogy míg a kávé egy átmeneti energiát ad, addig az életeket megváltoztató Biblia végtelen reményt és békét ad. Segít a bölcsesség megszerzésében minden korosztálynak és átvisz a félelmeken, megpróbáltatásokon.” – mondta az elnök. Állításait pedig a kutatás is megerősítette. (christianheadlines.com) 

Keresztény templomoknál robbantottak Indonéziában

Egy család hat tagja - köztük két kislány - követte el a vasárnap reggeli öngyilkos merényleteket Indonéziában több keresztény templomnál - adta hírül az indonéz rendőrség, hozzátéve, hogy tizenháromra emelkedett a detonációk halálos áldozatainak száma. Több mint 40 ember megsebesült. A rendőrség vasárnapra bezáratta a városban az összes templomot. Az ország elnöke ellátogatott a támadások helyszíneire, és barbár, embertelen és gyáva tettnek minősítette a robbantásokat. Az indonéziai egyházak szövetsége és az ország két legnagyobb muszlim szervezete is elítélte a merényleteket. A 261 milliós Indonézia lakosságának mintegy 9 százaléka keresztény, közülük sokan kínai nemzetiségűek. (infostart.hu)

A muszlim kultúra kettészakíthatja Európát a politikai Iszlám Tanulmányok Központjának kutatója szerint

Az Európában élő muszlimok beilleszkedése komoly akadályokba ütközött és ez elsősorban annak köszönhető, hogy az iszlámra mint vallásra tekintettek, nem mint egy komplex civilizációra — jelentette ki Incze Nikoletta, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának kutatója. Hozzátette, hogy Európa egyik nagy vívmánya, hogy különböző vallások, felekezetek békében tudtak egymás mellett élni, azonban az iszlám nemcsak vallásként, hanem politikai ideológiaként is működik és ezt eddig figyelmen kívül hagyták. „Az iszlám nagyon erős identitást ad, aki muszlimnak születik, az nem változtathatja meg a vallását, úgy is hal meg" – mondta, majd hozzátette: Az erőszakos cselekmények pedig csak a jéghegy csúcsát jelentik: a dzsihádot nemcsak karddal lehet megvívni, hanem, ahogy mondani szokták: beszéddel, tollal, cselekvéssel. Európa pedig lehetőséget ad a szólásszabadságra, még az olyan szélsőségesnek mondható esetekben is, mint néhány radikális iszlamista szélsőségesnek minősíthető megnyilvánulása. (888.hu)

715 ezer eurót fizettek Ferenc pápa ajándékba kapott Lamborghinijéért

Monacói árverésen adta el 715 ezer euróért Lamborghiniét a Pápa, amelyet az autógyártótól kapott ajándékba. A bevételt többek között arra fordítják, hogy újjáépítsék belőle az iraki keresztény lakosság otthonait, templomait és középületeit, miután az Iszlám Állam lerombolta őket. Egy másik része az emberkereskedelem áldozatává vált és prostitúcióra kényszerített nőket segítő szervezetekhez kerül; a harmadik részét az afrikai országokban orvosi ellátást biztosító szervezetek munkájának támogatására költik. Az autó eredeti ára 183 ezer euró volt. Az egyházfő régóta ellenzi, hogy az emberek megvegyék a legújabb autó- és telefonmodelleket. Pápaként egy kék Ford Focust használ a Vatikánban, és van egy 1984-es Renault R4 gépkocsija is. (index.hu)

Nem táncolt lezbikus himnuszra egy hívő táncos

Keresztény hite melletti kiállásáért dicsérik azt a keresztény, profi softball játékost, aki visszautasította, hogy a biszexuálisok himnuszára táncoljon egy showműsorban. A hölgy azt mondta, hogy ki kell állnia azért amiben hisz és azért vett részt a szórakoztató műsor táncversenyében (Dancing With The Stars), mert Istent akarja szereplésével dicsőíteni. A hívő versenyző egyébként aranyérmet nyert 2004-ben a nyári olimpián, 2008-ban pedig ezüstöt. (US Weekly)

J.K. Rowling gratulált Izraelnek - cionista szemétládának nevezték!

Izrael győzelmét dicsérte Twitteren a Harry Potter sorozat írója – rengetegen megtámadták érte. A több ezer mérges kommentben kiemelték, hogy Izrael nem az EU része, és sokak szerint Palesztinaként kellett volna utalnia az országrészre. „Te cionista szemétláda” – többek között ezt reagálták a gratulációjára, „Szabadítsátok fel Palesztinát” hashtaggel és palesztin zászlókkal. Több izraeli azonban megköszönte a támogatást a poszt alatt és azt, hogy a gyűlölködő reakciók ellenére nem vonta vissza gratulációját. (jpost.com)

Keresztény énekes mentett álruhában fiatal lányokat a szexrabszolgaságtól

Egy keresztény rockegyüttes frontembere mesél drámai élményeiről, amelyeket álruhában tapasztalt Ázsiában és Latin-Amerikában, amikor fiatal lányokat mentettek meg szexrabszolgaságból. Az elmúlt négy évben a hívő énekes titokban nyomozott piros lámpás negyedekben, majd létrehozott egy Exodus útja elnevezésű szervezetet, amely az emberkereskedelem ellen harcol. Munkájuk során eddig majdnem 1000 embert mentettek meg és 400 embert pedig letartóztattak. A szervezetnek 63 ágazata van, amely 12 országban működik. A globális rabszolgaságot mutató index szerint jelenleg 45,8 millió rabszolga van a világon.  (christianpost)

Az abortusz liberalizálásáról dönt majd Írország május 25.-én

Az abortusz teljes liberalizálásáról dönt majd Írország május 25.-én. Az országba egész Európából, még Amerikából is érkeznek újságírók, hogy a helyiek reakcióit követhesség a népszavazásról. A Pro Life kampány részvevői szerint nyerni fognak Dublinban. „Viszont ha a liberalizálásra 70% fölött szavaznak, akkor bajban vagyunk” – mondta az egyik kampányszóvivő. Az abortusz ellenes gyűléseken sokan vesznek részt az országban. Egy több száz fős ilyen megbeszélésen egy idős hölgy azt mondta, hogy aki hisz Istenben az mind azért imádkozik, hogy ne nyerjen az abortusz liberalizálása. Egy közvélemény kutatás szerint a tiltás visszavonására 45%- szavazna, míg ellene 34%, a szavazók 18%-a azonban még nem döntött az ügyben.  (The Guardian)

Jeruzsálemet 650 alkalommal említi a Biblia Benjamin Netanjahu szerint

Körülbelül 650 alkalommal említi Jeruzsálemet a Biblia – mondta Benjamin Netanjahu, aki szerint ennek az oka egyszerű: mégpedig az, hogy több mint 3000 éve ez a város volt a zsidó nép fővárosa. Az izraeli miniszterelnök mindezt a Bibliai Földek Múzeumában mondta, Jeruzsálem napjának alkalmából. Ugyanis május 13.-án volt a főváros újraegyesítésének 51. évfordulója. Kijelentette: Ez a város hozzá van kötve a zsidók életéhez és szelleméhez, része az élményeiknek mind materiális és spirituális oldalról. Ezek után óriási ajándéknak nevezte, hogy Izrael nyerhette meg az Euróvíziós dalfesztivált, amely miatt a következő évben a közel-keleti országban tartják majd az énekversenyt.  (unitedwithisrael.org)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.