Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.06.11.
Kántor Fanni

Bibliai uralkodó szobrát találták meg Izraelben

MTI

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Háromezer éves bibliai uralkodó szobrát találták meg Izraelben

Mintegy háromezer éves szobrocskára bukkantak a régészek Izraelben, ami valószínűleg egy korabeli uralkodó vonásait hordozhatja – írja az MTI. A fején diadémot viselő, öt centiméteres szobor különlegesen ritka, a régészek szerint az i.e. 9. századból származik, és azért is nagyon érdekes, mert vélhetően a bibliai királyok korának valamely szakállas uralkodóját ábrázolja, ráadásul néhány apró szépséghibától eltekintve kiváló állapotban maradt fenn.  A régészek abban tehát biztosak, hogy királyt ábrázol a festett figura, de abban egyelőre nem jutottak dűlőre, hogy melyik királyság melyik királyáról mintázták, ugyanis csak a századot sikerült pontosan meghatározni, így lehet Ben Hadad vagy Hazael Damaszkuszból, esetleg Ahab vagy Jehu Izraelből, vagy Itobaal is Türoszból. A lelet még tavaly került elő a Metula nevű városka közelében, ahol a Királyok könyvében is említett egykori Ábél-Bét-Maakát nevű város maradványait tárják fel. A különleges szobrocskát Jeruzsálemben az Izraeli Múzeumban fogják kiállítani. (MTI)

Világbékéért imádkozik Ferenc Pápa

Világbékét szeretne Ferenc Pápa, aki a Donald Trump és Kim Dzsong Un közötti tárgyalások sikeréért imádkozik. Ferenc pápa szombaton is beszédet tartott a Vatikánban olaj és földgázipari vállalatok vezetői előtt. Őket arra kérte, hogy álljanak át a megújuló energiaforrások termelésére, mivel a klímaváltozás az emberi civilizációt fenyegeti. Az emberi civilizációnak szüksége van energiára, de nem szabad, hogy ez az energia elpusztítsa a civilizációt - mondta a katolikus egyházfő, aki egyébként a napokban űrhajósokat is fogadott a Vatikánban. Sőt saját úrhajós ruhát is kapott tőlük, amelyet kiegészítettek egy fehér körgallérral, ráhímezték a Vatikán zászlóját, az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA emblémáját és a Ferenc pápa feliratot is. (HírTv, MH, MTI)

CROSSFIT SZÓVIVŐ: Bűnnek nevezte a homoszexualitást - kírúgták

Kirúgta egyik vezetőjét a CrossFit, miután az támogatta az LGBT Pride hónap támogatásáért rendezett edzés lemondását. Az ügy akkor harapódzott el, amikor a CrissFit törölte a több edző részvételével tervezett Prideot támogató eseményét. Egy e-mailben az edzőterem tagjainak elmagyarázták, hogy a terem tulajdonosai az egészséges életmódot támogatják, ezzel az eseménnyel pedig úgy hiszik, eltérnének ettől. Hozzáteszik, hogy csakis Isten határozza meg az ember személyiségét, nem pedig a Pride és az, amelyet mi hiszünk magunkról. A tagok és az edzők is felháborodtak a döntés miatt és felmondták a szerződésüket. A CrossFit szóvivőjét pedig azután rúgták ki, hogy Twitterre a döntés után azt írta, hogy örül annak, hogy a cég nem ünnepeli a bűnt. Hozzátette, hogy az LGBTQ mozgalom taktikái közé tartozik, hogy elnyomják a szólásszabadságot és nem tolerálják azt, ha valaki nem ért egyet velük. A férfi, aki egyébként egy Hunstville-i gyülekezet lelkésze, közleményt adott ki az eset után, amelyben azt írta, hogy sajnálja, hogy nehéz helyzetbe sodorta kijelentéseivel a céget és munkatársait. A Gospel Koalíció nevű lap egyik írója szerint az ügy egy kemény üzenetet küld a keresztény kultúrának, amely gyakorlatilag olyan veszélyesnek nyilvánítja a hitéleti nézeteiket, mint akár a Neo-Nácikat. (christianheadlines.com)

Svéd kisfiút gúnyoltak mert megáldotta az ételt

5 éves kisfiút csúfoltak egy svéd iskolában, mert megáldotta az ételt ebédidőben. A problémára a keresztény vezetők örömére már egy ottani törvényhozó is felhívta a figyelmet. Elmondta, hogy az 5 éves iskolás kisfiút nem csak diáktársai csúfolták, de az ott dolgozók is megkérdőjelezték azt, hogy miért imádkozik. A skót parlamentben elmondta, hogy egy kisfiú senkit sem veszélyeztet azzal, hogy imádkozik és szabadsága kéne legyen arra, hogy ezt meg is tehesse bármikor. A törvényhozó arra ösztönözte a parlamentet, hogy védjék meg a vallásszabadságot, amelynek elnyomása miatt sok fiatal fél megvallani hitét a nyilvánosság előtt. (CBN)

Idén is megtartották az antiszemitizmus napját Londonban

Hezbollah zászlók alatt tüntettek Londonban az antiszemita büszkeség napján. A Jeruzsálem nap névre keresztelt rendezvényt a szaúd-arábiai nagykövetség előtt rendezték meg. A Hezbollah zászlója már korábbi demonstrációkon is feltűnt, és panasz is érkezett miatta a rendőrséghez. A hivatalos szervek azonban úgy ítélik meg, hogy a terrorszervezet szimbólumának nyilvános megjelenése a szabad politikai véleménynyilvánítás részét képezi, így megengedett. A Brit Cionista Szövetség ellentüntetést jelentett be, de megkérte a muszlimellenes szélsőjobboldali csoportokat, hogy ne csatlakozzanak a demonstrációhoz. Hásszán Rouháni, az iráni elnök is üdvözölte a demonstrációkat: Azt mondta, “Történelmi nap ez, amikor mindenki a zsarnokság ellen és azon elnyomott emberek mellett emeli fel a szavát, akik már 70 éve hontalanok”. A demonstrációkon egyébként gyakori az izraeli zászló elégetése és a “Halál Izraelre” jelszó skandálása. (zsido.com/TOI)

Tüntetés - AP
A képre kattintva tekintse meg a galériát!

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.