Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.04.13.
Kántor Fanni

Az amerikai fiatalok 66%-a nem tudja mi történt Auschwitzban

overthinkingit.com

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Amerika fiataljai nem tudnak eleget a Holokausztról

Az amerikai fiatalok majdnem 70%-a nem tudja mi történt Auschwitzban – mutatja egy a nemzetközi holokauszt emléknapon végzett amerikai kutatás. Az USA-ban lakók 31%-a úgy tudja, hogy a holokauszt során 2 milliónál kevesebb zsidó vesztette életét, pedig a valós szám 6 millió körül van. A legmegdöbbentőbb, hogy az ott élő fiatalok 66 %-a nincs tisztában azzal sem, hogy pontosan mi történt Auschwitzban, illetve 39%-uk azt hiszi, hogy Hitlert demokratikus úton választották meg. A kutatók szerint nem holokauszttagadás az oka a rossz eredményeknek, csak az, hogy egyre kevesebbet beszélnek/tanulnak a második világháborúról az emberek. (New York Times/24.hu)

Megáldotta Orbán Viktort levelében a Kneszet rabbija

Benjámin Netánjáhu miniszterelnök mellett Jiszráel Eichler rabbi írt üdvözlő levelet az újraválasztott magyar miniszterelnöknek. A rabbi kiemelte a magyar kormány Izrael melletti és az antiszemitizmus elleni kiállását, illetve a nagyarányú választási győzelem jelentette erős legitimációt. A levelét úgy fejezi be a rabbi, hogy ahogy Orbán Viktor kiáll a zsidók mellett, úgy álljon ki mellette az Örökkévaló és úgy vigyázza lépteit is. (Bhol/zsido.com)

A Biblia is emlegeti Palesztina utolsó keresztény faluját

Az utolsó keresztény faluként emlegetett palesztin város történelmének jártak utána az egyik Ramallah-i egyetem kutatói. A kutatók szerint a város az utolsó kánaáni gyökerekkel rendelkező hely, amelyről saját maguk létrehoztak egy enciklopédiát is, mivel rájöttek rendkívül kevés információ található meg a könyvtárakban, vagy az interneten a város kereszténységéről. Az enciklopédia borítóján a Kodr Templom látható, amely a legrégebbi és legfontosabb vallási épület a városban. A bizantin templomot az 5. században építették és ide jártak Palesztina első keresztényei. Egy másik kutató, aki már egy tucat kutatómunkát jelentetett meg franciául a helyszínről, elmondta, hogy a várost 6 szor említi az ó-szövetség Efraim neve alatt. Az új testamentumban pedig János evangéliumának 11 fejezetében, az 54 versszakban beszél a Szent Írás arról, hogy Jézus kivonult Júdeából és inkább egy vadonba pihent le, amely pont ehhez a városhoz volt közel. A kutatók kijelentették, hogy a falunak muszáj megtartania keresztény gyökereit, mert ezzel tudja megakadályozni, hogy a fiatalok elhagyják azt.  (al-monitor.com)

Lámákat fogadott és elektromos autókat áldott meg Ferenc Pápa

Zarándokló lámákat fogadott Ferenc Pápa, akik gazdájukkal érkeztek dél-tirolból a Vatikánhoz. A csapat még februárban indult és közel 1050 kilométert tettek meg gyalog. A katolikus egyház feje a Szent Péter téren fogadta zarándokokat, akik pápai fejkendővel és egy pár, alpakagyapjúból készült zoknival ajándékozták meg. A vallási vezető ezenkívül a Formula-E versenyére készült elektromos autókat is megáldotta. A versenysorozat több pilótáját, csapatvezetőit is fogadta a Vatikánban és áldását adta a versenyre. (Telegraph/Bors)

Vajon honnan ered a péntek 13.-ai babona?

A templomos lovagoktól eredhet a péntek 13.-tól való félelem és az ezzel kapcsolatos babona. A városi legenda és persze a történelmi tények szerint a francia király 1037. október 13-áára adta ki a parancsot a templomosok tömeges letartóztatására. A lovagok jelentős része máglyán, vagy a kínzókamrában végezte. A király így tette rá a kezét a lovagok vagyonára és így szabadult meg a velük szemben felhalmozódott adóságaitól. A péntek 13.-ai babonának igazi eredetéről azonban továbbra is csak találgatások vannak. A hiedelem lehetséges forrásaként szerepel Jézus keresztre feszítése, azaz a nagypéntek is. (civishír)

 Lezárult a nyomozás a zöldre festett Szűz Mária miatt

Lezárta a rendőrség a nyomozást a Kiskunhalason zöldre festett Szűz Mária ügyében. A tettes egy 47 éves jánoshalmi férfi volt, aki a közel 100 éves szobrot lefestette. A gyanúsított a kihallgatás alatt beismerte tettét. Eljárást indítottak ellene a bíróságon rongálás miatt. (police.hu)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.