Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.05.07.
Domahidy Anna

Az áldozatok képviselői is beszóltak Junckernek

voiceofpeopletoday.com

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is felszólalt Marx Károly születésének 200. évfordulója alkalmából a Trierben – Marx szülővárosában - megrendezett ünnepségen. Beszédében azt állította, hogy Marx nem felelős követőinek rémtetteiért. Erről a nagy port kavaró kijelentésről kérdeztük Pócza Istvánt, a Századvég vezető kutatóját.

Az Európai Bizottság elnöke az egész EU-t képviseli, amit mond, annak politikailag és diplomáciai szempontból is óriási jelentősége van, emiatt többen is óva intették, hogy ne szólaljon föl. Nemcsak az EU, hanem az USA részéről is érték emiatt kritikák. A kommunizmus áldozatainak az amerikai Kongresszusban székelő bizottsága is felszólalt az ügy kapcsán, melyben elítélte Juncker szereplését.

A kommunizmus atyjának, „A tőke” című írásában családellenes gondolatok és antiszemita kijelentések egyaránt fellelhetőek. Egy ilyen ellentmondásos szereplőnek az európai gondolkodók közé való emelése, igen erős visszatetszést kelt, különösen az áldozatok számára – fejtette ki álláspontját a szakember.

Marx ideológiája teljesen szemben áll a konzervativizmussal, a család-centrikussággal, a nemzetállami eszmével és hazaszeretettel, ő egy internacionalista világot képzelt el, amelyben nincs szükség nemzetekre. Láthatjuk viszont – mondta Pócza István –, hogy ezeket a célokat nem sikerült elérni, hiszen mind a nemzetek, mind a család intézménye túlélte Marx Károlyt.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.