Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.07.11.
Kántor Fanni

AMERIKAI MAGAZIN: Orbán Izrael-barát, nem antiszemita

MTI

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

AMERIKAI MAGAZIN: Súlyos hiba Orbánt antiszemitának bélyegezni

Kirívóan súlyos hiba antiszemitának bélyegezni Orbán Viktor magyar kormányfőt, hiszen Magyarország Izrael kevés barátainak egyike a nemzetközi diplomáciában - állapította meg cikkében a First Things című konzervatív, ökumenikus amerikai vallási magazin. Orbán ajtaja nyitva áll a budapesti zsidó közösség vezetői előtt, és a város egyre vonzóbb az izraeli befektetők számára a jó infrastruktúra és az alacsony költségek miatt - írj a cikk, amely rámutat arra, is, hogy Benjamin Netanjahu már húsz éve Orbán személyes jóbarátja.  "Budapest azért biztonságos a zsidók számára, mert nagyon kevés muszlim migráns él ott" - teszi hozzá a magazin, amely szerint az Orbánt antiszemitának minősítők általában a magyar kormányfő Soros György elleni kampányára hivatkoznak, viszont a miniszterelnök stratégiájának semmi köze Soros zsidó gyökereihez, sokkal inkább kampánya arra utal, hogy Orbán Viktor ellenzi Soros György nyitott határokat támogató elképzelését és a magyar politikára gyakorolt jelentős befolyását. A New York-i székhelyű Institute on Religion and Public Life által publikált First Things cikkírója egyetért a budapesti francia nagykövettel, aki bizalmas diplomáciai jegyzékében a külföldi média képzelgésének nevezte Orbán Viktor zsidóellenességét. A nagykövet a franciaországi és németországi muszlimokat jelölte meg a valódi modern antiszemitizmus forrásaiként, és példaértékűnek nevezte azt, ahogyan Magyarország az illegális migrációt kezeli. Miközben a franciaországi muszlimok zsidóellenességét a közvélemény-kutatások is alátámasztják, a mintegy 100 ezres magyarországi zsidó közösség tagjai gondtalanul sétálhatnak a zsinagógába hagyományos viseletükben - mutatott rá. (MTI)

Törvény nehezíti meg a laoszi keresztények életét

Az állam jóváhagyása nélkül többet nem találkozhatnak vallásos csoportok Laosz területén. Az ország miniszterelnöke még 2017 augusztusában írta alá ezt a törvényt, amely egy helyi keresztény szervezet szerint alig kapott támogatást. „ Az új szabály olyan csoportokra vonatkozik, amelyek csak hétköznapi szinten akár, de össze akarnak gyűlni. Legyen szó keresztény, vagy politikai indíttatásról. A kormány csak irányítani akarja, hogy kivel, hol, mikor és miért gyűlnek össze a polgárok.” – mondta a „Mártírok Hangja” nevű szervezet munkatársa. Kifejtette, hogy bár nem kifejezetten a kereszténység fejlődésének megakadályozására hozták a törvényt, mégis a hívők többsége nagyon aggódik, hogy így könnyen eltudják majd folytani a vallásos aktivitást és kifejezést az országban.  (christiannews.net)

Több mint 100 zsidó sírkövet találtak Ukrajna útai alatt

A nyugat-ukrajnai Lvivben önkéntesek mentik a sírköveket, miután egy útfelújítás közben kifordították őket a földből a munkások. Becslések szerint legalább 100, de az is lehet, hogy több sírkövet találtak az útszakasz alatt. Az eddig előkerült darabokat a múlt század első felében készítették, ez eddig a legnagyobb ilyen felfedezés a térségben. A II. világháború idején gyakori eljárás volt, hogy a nácik az ukrajnai, litvániai, lengyelországi zsidó temetőkből elhurcolt köveket használtak fel építkezésekhez. Ez a gyakorlat a szovjet időkben is folytatódott. (zsido.com)

KUTATÁS: Teológiai kérdések miatt hagyják el a hívők a gyülekezetüket

A teológiai kérdések óriási szerepet játszanak abban, hogy valaki úgy döntsön, elhagyja a gyülekezetét – állítja egy amerikai kutatás, amely szerint nem a tökéletes hangzású zenekar és a lelkész illusztrációi, vagy szóhasználata az, amely miatt visszatérnek a hívők a gyülekezetekbe. A Life Way Kutató Intézet szerint a hívők hosszútávon a gyülekezet teológiai beállítottsága miatt maradnak. Az 1010 megkérdezett protestáns fele, azaz 54%-a azt mondta, hogy megfontolnák a gyülekezetük elhagyását akkor, ha az alaptanításokat megváltoztatnák. A megkérdezettek 35%-a 10 és 24 éves kora között, 27%-uk 25 évnél is idősebbként járt istentiszteletekre, 21% 5 évnél kevesebbet, 17%-uk 5 és 9 év közötti időt töltött el gyülekezetében.  (christianheadlines.com)

Támogatja a melegházasságot a cseh kormány

Nem támogatja a cseh kormány, hogy alkotmányban rögzítsék: a család kizárólag egy férfi és egy nő legalizált kapcsolata, írja az MTI. A cseh kormány és a parlamenti alsóház az elmúlt hetekben két javaslatot kapott a szabályozás módosítására. A 200 tagú alsóház 46 képviselője azt javasolta, hogy tegyék törvényesen lehetővé az azonos neműek házasságkötését. „A jogrend javasolt módosításának alapelve, hogy az azonos nemű párok és gyermekeik családi élete ugyanolyan szintű védelmet élvezzen, mint a házastársaké és gyermekeiké, s egyforma legyen társadalmi státusuk is” – olvasható az indoklásban. Amennyiben a parlament a családtörvény módosítását jóváhagyja, megszűnik a bejegyzett partnerség 2006-ban bevezetett intézménye. A bejegyzett partnereknek joguk van egymás egészségi állapotának megismerésére, a közös tulajdonra, az öröklésre, de gyereket nem fogadhatnak örökbe. (MTI)

Elvehetik azoknak a kanadai szülőknek a gyerkét, akik genderideológia ellenesek

Kanadában már elvehetik azoktól a szülőktől a gyermekeiket, akik nem fogadják el azok változó nemi identitását. - mondta ki egy új törvény Ontarioban. Sokak szerint ennél rémisztőbb hírt nem is kaphattak volna azok a szülők, akik nem értenek egyet a transzgender ideológiával. Ontario egyébként az elmúlt 5 évben 5 új törvényt hozott, amelyek mind a transzszexuálisoknak kedveznek. Még 2012-ben a „gender identitás és kifejezés” fogalmát hozzáadták az emberi jogokhoz, ezzel pedig Ontario az első olyan állam lett, amely Észak-Amerikában ezt megtette. A legutóbbi ilyen típusú törvény még 2016-ban töröltette a jogrendszerből az „apa és az anya” szót, és engedélyt adott arra, hogy négy egymással nem rokonságba álló, egyedülálló ember szülő lehessen. (dailysignal.com)

Dávid király korabeli kaput fedeztek fel Izraelben

Olyan kaput fedeztek fel Galileában, amelyen még Dávid király is átsétálhatott. – írja egy jeruzsálemi portál. A kapu keletkezését krisztus előtt a 10. század idejére vezetik vissza.  A régészek szerint a Betshaidában talált kapu azon a helyen állt, ahol a bibliai király jövőbeni feleségének, Maákának udvarolt. Dávid e felesége volt az, aki Absolont szülte. A trónörökös pedig a Szent Írás szerint anyja ősi királyságába menekült, miután megölte féltestvérét, Amnont. Később az ő lánya volt az, aki Salamon fiának, Roboámnak, Júda királyának felesége lett. Az ásatáson Professzor Rami Arav azt mondta, hogy a három méter magas kapu eddig a legjobb állapotban talált ilyen jellegű bejárat Izraelben. A professzor szerint Betshaida kulcsfontosságú város a keresztény kultúrában és írásokban. (worldisraelnews.com)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.