Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2017.11.10.
Kántor Fanni

A terroristák nem igazi muzulmánok? Sokszor mentális problémáik vannak a migráns gyerekeknek

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

LENGYEL KORMÁNYFŐ: "Ne szégyeljék a hitüket az európai keresztények!"

Lengyelország bizonyos akar lenni abban, hogy az Európai Unióban a keresztény hagyományokat nem vetik alá ideológiai cenzúrának. A miniszterelnök ismét leszögezte, hogy pártja ellenzi a muzulmán bevándorlást. Az európai keresztényeknek nem szabad magukat kényelmetlenül érezniük vagy szégyenkezniük a hitük és hagyományaik miatt. Olyan Európai Uniót akarunk, amelyben a keresztény tradíciókat nem vetik alá ideológiai cenzúráknak" – mondta a lengyel kormányfő, aki arra is hivatkozott, hogy a közvélemény-kutatások szerint a lengyel lakosság háromnegyede elutasítja az illegális bevándorlók befogadását. (888.hu)

FERENC PÁPA: "A szívünket emeljük fel és ne a telefonunkat!"

Nem tetszett Ferenc Pápának, hogy a miséjén rengetegen telefonjaikkal képeket és videókat készítettek a szertartásról – írja a CNN. A katolikus egyházi vezető azt mondta: agyon elszomorít, amikor látom a sok telefont a levegőben, miközben a téren vagy a Szent Péter Bazilikában misézem. De nem csak a hívők, hanem a papok és püspökök is ezt csinálják. Kérem szépen, a mise nem egy látványosság! Emeljük fel a szívünket és ne a telefonunkat! A pápa egyébként nem először kritizálja a telefonokat. Korábban azt mondta, jobb lenne ha a hívők a Bibliát vennék annyiszor a kezükbe, mint a telefonjukat. (index.hu)

A terroristák nem igazi muzulmánok?

Meggyőződésem, hogy Európa a jövőben is keresztény marad – mondta a váci püspök a Magyar Időknek. Beer Miklós kijelentette, hogy fel kell lépni az ellen, amit Ferenc pápa leselejtezési kultúrának nevez. Hozzátette, hogy az iszlám vallást sem szabad kárhoztatnunk, mivel akik elkövetik a terrorcselekményeket vagy törvénytelenségeket, éppúgy nem igazi muzulmánok, ahogy Európában sem tartjuk igaz kereszténynek az ateistákat, a keresztény hitelvekből gúnyt űzőket. (24.hu)

KIDERÜLT: Terrorszervezet készítette az emlékművet

Dzsihadista emlékművet állítanak ki Berlinben. Az emlékmű három, a hátuljára állított buszból áll, amellyel a művész szerint Aleppo lakosai barikádozták el magukat a terroristák elől. Az emlékművet eredetileg Drezdában állították ki, ott viszont botrány lett belőle, mert kiderült nem Aleppó lakosai, hanem az  Ahrar ash-Scham terrorszervezet tagjai készítették és az ő zászlojuk volt kitűzve rajta az eredeti kiállítás helyszínén. (Jerusalem Post)

KDNP: Az üldözött keresztények csak Európára számíthatnak

Mi abban segítjük az üldözött keresztényeket, hogy a szülőföldjükön maradhassanak, vagy visszatérhessenek oda - mondta Harrach Péter. A KDNP frakcióvezetője azt mondta, a közel-keleti és az afrikai embereket sokszor azért üldözik, mert keresztények, a nyugati kultúra országainak pedig kötelességük segíteni rajtuk. Ezek az emberek ugyanis senki másnak nem számítanak, és senki másra nem számíthatnak, mint Európára. Szerinte a diktatúrát megélt közép-európai országok könnyebben tudnak azonosulni a segítségnyújtás feladatával, mint a nyugat-európai országok, ahol az individualizmus és a szekularizáció sajátos eredményként a keresztényekkel való szolidaritást a másokkal szembeni kirekesztésként értékelik, és nem érzik a segítségnyújtás szükségességét. (MTI)

Sokszor mentális problémáik vannak a migráns gyerekeknek

Az oktatás ellen fordítja az iszlamizmus a gyerekeket – jelentette ki egy német tanár, akinek rendkívül sok tapasztalata van a migránsok által lakott iskolai területeken. A tanárnő elmondta, hogy a német kisvárosba érkező migráns gyerekek évekkel le voltak maradva a tanulmányaikkal. Ezért pedig az iszlámot hibáztatja, mivel többnyire azt tapasztalta, hogy ez a testüket teljesen elfedett szülőkkel rendelkező kisgyerekeknél fordult elő a legtöbbször. Nem csak tanulmányi lemaradásokról, de mentális betegségekről is beszélt. „Ezeknek a gyerekeknek a szülei nem tanítják meg őket arra, hogy otthon házifeladatot végezzenek vagy, hogy egyáltalán tiszteljék a tanárukat.” – mondta, majd hozzátette: az osztályában tanulók 90 vagy 100 %-a migráns, akiknek szalafista, radikális szüleik vannak. (breitbart)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.