Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2017.11.10.
Kántor Fanni

A terroristák nem igazi muzulmánok? Sokszor mentális problémáik vannak a migráns gyerekeknek

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

LENGYEL KORMÁNYFŐ: "Ne szégyeljék a hitüket az európai keresztények!"

Lengyelország bizonyos akar lenni abban, hogy az Európai Unióban a keresztény hagyományokat nem vetik alá ideológiai cenzúrának. A miniszterelnök ismét leszögezte, hogy pártja ellenzi a muzulmán bevándorlást. Az európai keresztényeknek nem szabad magukat kényelmetlenül érezniük vagy szégyenkezniük a hitük és hagyományaik miatt. Olyan Európai Uniót akarunk, amelyben a keresztény tradíciókat nem vetik alá ideológiai cenzúráknak" – mondta a lengyel kormányfő, aki arra is hivatkozott, hogy a közvélemény-kutatások szerint a lengyel lakosság háromnegyede elutasítja az illegális bevándorlók befogadását. (888.hu)

FERENC PÁPA: "A szívünket emeljük fel és ne a telefonunkat!"

Nem tetszett Ferenc Pápának, hogy a miséjén rengetegen telefonjaikkal képeket és videókat készítettek a szertartásról – írja a CNN. A katolikus egyházi vezető azt mondta: agyon elszomorít, amikor látom a sok telefont a levegőben, miközben a téren vagy a Szent Péter Bazilikában misézem. De nem csak a hívők, hanem a papok és püspökök is ezt csinálják. Kérem szépen, a mise nem egy látványosság! Emeljük fel a szívünket és ne a telefonunkat! A pápa egyébként nem először kritizálja a telefonokat. Korábban azt mondta, jobb lenne ha a hívők a Bibliát vennék annyiszor a kezükbe, mint a telefonjukat. (index.hu)

A terroristák nem igazi muzulmánok?

Meggyőződésem, hogy Európa a jövőben is keresztény marad – mondta a váci püspök a Magyar Időknek. Beer Miklós kijelentette, hogy fel kell lépni az ellen, amit Ferenc pápa leselejtezési kultúrának nevez. Hozzátette, hogy az iszlám vallást sem szabad kárhoztatnunk, mivel akik elkövetik a terrorcselekményeket vagy törvénytelenségeket, éppúgy nem igazi muzulmánok, ahogy Európában sem tartjuk igaz kereszténynek az ateistákat, a keresztény hitelvekből gúnyt űzőket. (24.hu)

KIDERÜLT: Terrorszervezet készítette az emlékművet

Dzsihadista emlékművet állítanak ki Berlinben. Az emlékmű három, a hátuljára állított buszból áll, amellyel a művész szerint Aleppo lakosai barikádozták el magukat a terroristák elől. Az emlékművet eredetileg Drezdában állították ki, ott viszont botrány lett belőle, mert kiderült nem Aleppó lakosai, hanem az  Ahrar ash-Scham terrorszervezet tagjai készítették és az ő zászlojuk volt kitűzve rajta az eredeti kiállítás helyszínén. (Jerusalem Post)

KDNP: Az üldözött keresztények csak Európára számíthatnak

Mi abban segítjük az üldözött keresztényeket, hogy a szülőföldjükön maradhassanak, vagy visszatérhessenek oda - mondta Harrach Péter. A KDNP frakcióvezetője azt mondta, a közel-keleti és az afrikai embereket sokszor azért üldözik, mert keresztények, a nyugati kultúra országainak pedig kötelességük segíteni rajtuk. Ezek az emberek ugyanis senki másnak nem számítanak, és senki másra nem számíthatnak, mint Európára. Szerinte a diktatúrát megélt közép-európai országok könnyebben tudnak azonosulni a segítségnyújtás feladatával, mint a nyugat-európai országok, ahol az individualizmus és a szekularizáció sajátos eredményként a keresztényekkel való szolidaritást a másokkal szembeni kirekesztésként értékelik, és nem érzik a segítségnyújtás szükségességét. (MTI)

Sokszor mentális problémáik vannak a migráns gyerekeknek

Az oktatás ellen fordítja az iszlamizmus a gyerekeket – jelentette ki egy német tanár, akinek rendkívül sok tapasztalata van a migránsok által lakott iskolai területeken. A tanárnő elmondta, hogy a német kisvárosba érkező migráns gyerekek évekkel le voltak maradva a tanulmányaikkal. Ezért pedig az iszlámot hibáztatja, mivel többnyire azt tapasztalta, hogy ez a testüket teljesen elfedett szülőkkel rendelkező kisgyerekeknél fordult elő a legtöbbször. Nem csak tanulmányi lemaradásokról, de mentális betegségekről is beszélt. „Ezeknek a gyerekeknek a szülei nem tanítják meg őket arra, hogy otthon házifeladatot végezzenek vagy, hogy egyáltalán tiszteljék a tanárukat.” – mondta, majd hozzátette: az osztályában tanulók 90 vagy 100 %-a migráns, akiknek szalafista, radikális szüleik vannak. (breitbart)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.