Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.05.08.
Kántor Fanni

A sok hitszakadás miatt nem ítélnék el a homoszexualitást a Metodista Egyházban

wikipedia

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ miden tájáról.

Klasszikus keresztényi értékeket képvisel az EMMI minisztere

A klasszikus emberi, keresztényi és nemzeti értékek képviseletét, elmélyítését és átadását tekinti a humán tárca legfontosabb feladatának az EMMI minisztere, Kásler Miklór. A Magyar Időknek azt mondta, hogy sorsfordító időket élünk, egy új világrend formálódik. Ezekben a hónapokban, években különösen fontos, hogy egy nemzet fel legyen vértezve azokkal az értékekkel, amelyek segíthetik abban, hogy a változó időkben is biztos talajt érezzen a lába alatt. Hozzátette, hogy azokkal a klasszikus, évszázadok által megszűrt és fennmaradt emberi, keresztényi és nemzeti értékekkel, amelyek mindig is az övéi voltak, csak nem találkozott velük, mert hosszú évtizedekig nem vagy nem kellő mélységben jutott hozzájuk. Hozzátette, hogy a miniszterelnökkel együtt nagyon hasonlóan gondolkodik a kérdésről. Kijelentette, hogy a jövő épületeit csak a múlt stabil fundamentumaira húzhatjuk fel. (Magyar Idők)

A homoszexualitás egyházon belüli elismerésén gondolkodik a Metodista Egyház

Enyhítene a homoszexuálisokkal kapcsolatos megítélésén a Metodista Gyülekezet. Az Egyesült Metodista Gyülekezetek (UMC) Püspöki Tanácsa elfogadott egy olyan javaslatot, amely a hitszakadások megakadályozásának érdekében enyhítene a homoszexualitás elítélésén. Az elmúlt pár évben tartott már a vita a melegházasság és a nyíltan meleg papok felszentelésének ügyéről is. Végül úgy döntöttek, hogy 2019 februárjában egy nemzetközi konferencián fognak dönteni az LGBT közösséghez való hozzáállás változtatásairól. Az Egyesült Metodista Gyülekezet három tervezet közül azt preferálja az elnök szerint, amely kimondja, hogy több országban – például Afrikában – megtarthatják a tradicionális küldetésüket a gyülekezetek, míg máshol nyíltan támogathatják a melegházasságot, és a homoszexualitást, akár a papok körében is. Ráadásul a nyelvezetet is megváltoztatnák, amelyben „körültekintőbben” emlegetnék a nemiséggel kapcsolatos fogalmakat. A gyülekezetek új elnöke szerint az új terv egy imádságos mérlegelés, amely még több embernek engedné, hogy a Metodista Gyülekezet tagjává válhasson világszerte. (christianpost.com)

Elítélte a holokauszttagadást a Muszlim Világliga

Ismét elítélte a holokauszt tényeinek tagadását Mohammad Al Issa, a Muszlim Világliga főtitkára. Szót emelt a népirtást bagatellizálni próbáló kísérletekkel szemben; múlt héten pedig személyesen is ellátogatott a washingtoni Holokauszt Múzeumba. a vendégkönyvben is üzenetet hagyott, és azt írta: „A holokauszt elfeledhetetlenül borzasztó képeket és szégyenfoltot hagyott az emberiség történelmében”. Továbbá hozzátette: „Azok, akik megpróbálják tagadni vagy kicsinyíteni ezt a bűntettet, a történelmet hamisítják és félrevezetnek másokat”. (zsido.com)

Szíriai keresztényekért tartanak jótékonysági koncertet

Jótékonysági hangverseny lesz a szíriai keresztényekért május 12-én, szombaton Debrecenben, az Attila téri főszékesegyházban. A koncerten Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekest, Hajtmann Ildikó Bonius Bona-díjas előadóművészt, Dolhai Attila Jászai Mari-díjas művészt és a Lautitia gyermekkart hallhatja a közönség. A hangverseny fővédnöke Kocsis Fülöp érsek-metropolita, aki nemrég Szlovákia, Csehország és Lengyelország görögkatolikus püspökeivel közösen adott ki egy nyilatkozatot, melyben a közel-keleti keresztényüldözésre hívják fel a figyelmet. Nemrég Szíriában is járt, ahol egyházi méltóságokkal, szerzetesnővérekkel, cserkészekkel, különböző felekezetekhez tartozó emberekkel találkozott, az utolsó estén pedig Zahlé városában szíriai menekültekkel is.  (dehir.hu)

Paraguay is Jeruzsálembe költözteti nagykövetségét

Jeruzsálembe költözteti izraeli nagykövetségét május végéig Paraguay – közölte az ottani kormányszóvivő. Paraguay ezzel a harmadik ország az Egyesült Államok és Guatemala után, amely Jeruzsálembe helyezi át izraeli nagykövetségét. A Palesztinai Felszabadítási Szervezet egy magas rangú tisztségviselője a bejelentésre reagálva kijelentette: e döntés szembemegy a nemzetközi joggal, és támogatja az izraeli megszállást". Egyébként a napokban költözik az amerikai nagykövetség is Jeruzsálembe, de sem Donald Trump, sem Mike Pence, alelnök nem lesz ott az átadáson, május 14.-én. Helyettük Ivanka Trump, az elnök lánya és tanácsadója, Jared Kushner, Trump veje és közel-keleti ügyekben kinevezett tanácsadója utazik a helyszínre. (MTI)

Újabb keresztények elleni támadás volt Afrikában

16 keresztény és egy katolikus pap halt meg egy támadásban a Közép Afrikai Köztársaság fővárosában. A támadás egy keresztény amerikai lap szerint tönkretette a város nyugalmát. Ugyanebben a katolikus templomban még 2014 májusában 18 keresztényt gyilkoltak meg. Az Open Door legveszélyesebb keresztény helyszíneket soroló listáján a város a 35 helyen áll. A támadás napján egy nemzeti ünnep miatt gyűltek össze a városban a helyi gyülekezetben. Azonban pánik alakult ki a tömegben a lövöldözés és gránát robbanások hatására. A vezető lelkész 15 kereszténnyel együtt életét vesztette, több mint 100-an megsérültek. A támadásért a terrorista és katonai lázadó csoport, Séléka a felelős. (christianitytoday.com)

Istentisztelet volt a Parlamentben

Istentiszteletet tart a Parlamentben a Fidesz, az Országgyűlés alakuló ülése előtt. Közleményben azt írják, hogy ez kivételes alkalom, amelyet méltó módon szeretnének megünnepelni. Emlékeztetnek rá, hogy náluk már hagyomány az alakuló ülés előtti ökumenikus Istentiszteletet megtartása. Azt írják: vannak azonban, akiknek a politikai cirkusz és a hisztériakeltés a sokkal fontosabb. A Fidesz-frakció mindent megtesz azért, hogy az alakuló ülés méltóságát megőrizze, ezért az Istentiszteletre a parlamentben kerül sor. (MTI)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.