Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2017.08.04.
Selmeczy Fruzsina

A palesztinok ellenzik a templom-hegyi szigorító intézkedéseket

A Palesztin Hatóság és más iszlám vallási vezetők elégedetlenségüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy az izraeli állam eltávolítja a fémdetektorokat és a biztonsági kamerákat a Templom-hegyről. 

A fémdetektorokat két izraeli rendőr meggyilkolása után állították fel július 14-én, de a palesztin tüntetések hatására Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök úgy döntött, inkább eltávolíttatja őket.

Az iszlám szervezetek egyenesen felháborítónak nevezték a Biztonsági Kabinet döntését, mely szerint a fémdetektorokat korszerűbb eszközökre, köztük "okoskamerákra" cserélnék. A beruházás megvalósítása akár 6 hónapig is eltarthat, és összege elérheti a 23 millió dollárt.

A Palesztin Fennhatóság miniszterelnöke, Rami Hamdallah "elfogadhatatlannak" nevezte a döntést, amit a palesztinok hivatalos hírportálja, a Ma'an News Agency is leközölt.

A fémdetektor eltávolítása mindenesetre nem befolyásolja a Palesztin Fennhatóság elnökét, Mahmoud Abbast abban a döntésében, hogy felfüggeszt minden kapcsolatot Izraellel - a biztonsági együttműködést kivéve, amelyet Júdeában, Szamariában és a Templom-hegyen látnak el.

A Ma'an szerint a biztonsági intézkedések "újabb példái annak, ahogy az izraeli vezetőség felhasználja az izraeli-palesztin konfliktust, hogy még nagyobb befolyást szerezzen a megszállt palesztin területeken és még jobban elnyomja a palesztinokat."

Az izraeli közvélemény többsége nem támogatta a fémdetektorok eltávolítását. Úgy gondolják, ez meghátrálásnak tűnne a palesztinok szemében.

Az Arutz Sheva izraeli hírportál szerint az izraeliek 68%-a támogatná a biztonsági eszközök fejlesztését, és 77%-uk mondta azt, hogy az eltávolításuk rossz döntés lenne.
 

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.