Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2017.08.04.
Selmeczy Fruzsina

A palesztinok ellenzik a templom-hegyi szigorító intézkedéseket

A Palesztin Hatóság és más iszlám vallási vezetők elégedetlenségüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy az izraeli állam eltávolítja a fémdetektorokat és a biztonsági kamerákat a Templom-hegyről. 

A fémdetektorokat két izraeli rendőr meggyilkolása után állították fel július 14-én, de a palesztin tüntetések hatására Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök úgy döntött, inkább eltávolíttatja őket.

Az iszlám szervezetek egyenesen felháborítónak nevezték a Biztonsági Kabinet döntését, mely szerint a fémdetektorokat korszerűbb eszközökre, köztük "okoskamerákra" cserélnék. A beruházás megvalósítása akár 6 hónapig is eltarthat, és összege elérheti a 23 millió dollárt.

A Palesztin Fennhatóság miniszterelnöke, Rami Hamdallah "elfogadhatatlannak" nevezte a döntést, amit a palesztinok hivatalos hírportálja, a Ma'an News Agency is leközölt.

A fémdetektor eltávolítása mindenesetre nem befolyásolja a Palesztin Fennhatóság elnökét, Mahmoud Abbast abban a döntésében, hogy felfüggeszt minden kapcsolatot Izraellel - a biztonsági együttműködést kivéve, amelyet Júdeában, Szamariában és a Templom-hegyen látnak el.

A Ma'an szerint a biztonsági intézkedések "újabb példái annak, ahogy az izraeli vezetőség felhasználja az izraeli-palesztin konfliktust, hogy még nagyobb befolyást szerezzen a megszállt palesztin területeken és még jobban elnyomja a palesztinokat."

Az izraeli közvélemény többsége nem támogatta a fémdetektorok eltávolítását. Úgy gondolják, ez meghátrálásnak tűnne a palesztinok szemében.

Az Arutz Sheva izraeli hírportál szerint az izraeliek 68%-a támogatná a biztonsági eszközök fejlesztését, és 77%-uk mondta azt, hogy az eltávolításuk rossz döntés lenne.
 

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.