Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.02.05.
Budai Árpád

A magyar lakások kétharmadából „szökik” az energia

Energiaklub

Hit Live című műsorunkban Szalai Gabriellával, a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) ügyvezető igazgatónőjével arról beszéltünk, hogy mit is jelent az energia szegénység, milyen okok játszanak szerepet a kialakításában, illetve hogy mit tehetünk ellene.

Energiaszegénységről akkor beszélhetünk, ha egy adott személy nem tudja elérhető áron megfelelően felmelegíteni lakását, főtt ételt készíteni. Európában 52 millió energiaszegény, illetve 41 millió közüzemi tartozással rendelkező ember van – mondta el Szalai Gabriella a műsorban.

A szakember 3 fő okot említett az energiaszegénység kialakulásával kapcsolatban: alacsony jövedelem, lakások alacsony energia hatékonysága és ezzel szemben a magas energia költség.

A MEHI szerint a lakóépületek hő megtartó hatékonyságára kéne összpontosítani, mivel az „elszökő” energia harmadáért a lakosok felelnek, a lakások kétharmada pedig egyszerűen elavult, ezért alapból rengeteg energiát pazarolnak.

A szakember úgy látja, az évről évre értékesített energia másfél százalékát kellene megtakarítani a helyzet javítása érdekében, ám ezt kizárólag korszerű lakásokkal lehet megvalósítani.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.