Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2017.10.20.
hitradio.hu

A legjobbak közt a BPG

A Bornemisz Péter Gimnázium az ország 100 legjobb középiskolája között szerepel – erről Horvát András, az iskola igazgatója beszélt a Hit Rádió Hit Live című hétfő délutáni műsorában.

A híres reformátorról elnevezett intézmény a 90. helyen végzett a csaknem ezer iskolát vizsgáló versenyben, de – mint az igazgató elmondta – a Hit Gyülekezete két másik oktatási intézménye, a Bethlen Gábor és a Huszár Gál iskolák is nagyon jó eredményeket értek el a HVG felmérésén. Utóbbi kettő épphogy kicsúszott a top 100-ból, de megyei szinten így is nagyon előkelő helyen végeztek. A nyíregyházi Bethlen Gábor iskola például 3. lett Szabolcs-Szatmár Bereg megyében.

Horváth András megemlítette, hogy a felmérés élmezőnyében a budapesti iskolák vannak többségben: az első tízből nyolc, míg a legjobb százból negyven a fővárosi intézmény. Mint elmondta, mindez azért is van így, mert a budapesti iskolák sok fiatal számára vonzóak: minél jobb egy iskola, annál több jobb képességű diák jelentkezik oda, ami utólag persze feljavítja a statisztikát.

Az igazgató számára azok az iskolák képviselnek nagyobb szakmai értéket, amelyek rendelkeznek mind általános, mind gimnáziumi tagoztattal, de ilyen a legjobb százból csak húsznak van a felmérésben. Indoklása szerint ez azért fontos, mert így 12 éven át ugyanaz az intézmény helyez el értékeket a diákokban.

A statisztika alapján a Bornemisza Péter gimnáziumnak a nyelvoktatás és a történelem az erőssége, ami Horváth András megítélése szerint azért is nagy eredmény, mert intézményeikben több társadalmi rétegből verbuválódnak a diákok. Kiemelte: a tanárok érdeme is a jó eredmény, hiszen kollégái nagyon magas szinten képesek tanítani a diákokat.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation