Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2017.10.20.
hitradio.hu

A legjobbak közt a BPG

A Bornemisz Péter Gimnázium az ország 100 legjobb középiskolája között szerepel – erről Horvát András, az iskola igazgatója beszélt a Hit Rádió Hit Live című hétfő délutáni műsorában.

A híres reformátorról elnevezett intézmény a 90. helyen végzett a csaknem ezer iskolát vizsgáló versenyben, de – mint az igazgató elmondta – a Hit Gyülekezete két másik oktatási intézménye, a Bethlen Gábor és a Huszár Gál iskolák is nagyon jó eredményeket értek el a HVG felmérésén. Utóbbi kettő épphogy kicsúszott a top 100-ból, de megyei szinten így is nagyon előkelő helyen végeztek. A nyíregyházi Bethlen Gábor iskola például 3. lett Szabolcs-Szatmár Bereg megyében.

Horváth András megemlítette, hogy a felmérés élmezőnyében a budapesti iskolák vannak többségben: az első tízből nyolc, míg a legjobb százból negyven a fővárosi intézmény. Mint elmondta, mindez azért is van így, mert a budapesti iskolák sok fiatal számára vonzóak: minél jobb egy iskola, annál több jobb képességű diák jelentkezik oda, ami utólag persze feljavítja a statisztikát.

Az igazgató számára azok az iskolák képviselnek nagyobb szakmai értéket, amelyek rendelkeznek mind általános, mind gimnáziumi tagoztattal, de ilyen a legjobb százból csak húsznak van a felmérésben. Indoklása szerint ez azért fontos, mert így 12 éven át ugyanaz az intézmény helyez el értékeket a diákokban.

A statisztika alapján a Bornemisza Péter gimnáziumnak a nyelvoktatás és a történelem az erőssége, ami Horváth András megítélése szerint azért is nagy eredmény, mert intézményeikben több társadalmi rétegből verbuválódnak a diákok. Kiemelte: a tanárok érdeme is a jó eredmény, hiszen kollégái nagyon magas szinten képesek tanítani a diákokat.

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.