Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2017.08.30.

A houston-i gyülekezet megnyitotta kapuit az árvíz menekültjei előtt

Támadás érte Joel Osteen lakewood-i gyülekezetét, amiért média-híresztelések szerint nem fogadták be a houston-i árvíz károsuljait.

A feltehetően félreértésből származó híresztelést a gyülekezet azonban tagadja, és közleményük szerint a gyülekezet mindent megtesz, hogy kényelmes menedéket nyújtson a rászorulóknak. A gyülekezet szóvivője, Donald Iloff úgy nyilatkozott, hogy hétfőn buszokkal több százan érkeztek a helyszínre.  A félreértés forrása az a gyülekezeti közlemény volt, amelyben a híveket egy istentisztelet elmaradásáról tájékoztatták, az árvizek okozta nehéz közlekedés miatt. A közleményben hivatkoztak az állami mentési szolgálatok által kijelölt hivatalos menedékek címeire, segítve a bajba jutottak informálását. Azonban több média forrást ezt a gyülekezet segítség-nyújtástól aló elzárkózásaként értelmezte, annak ellenére, hogy az istentiszteleti központot a hivatalos szervek nem jelölték ki mentési helyszínnek, amelyek állami támogatást kapnak, köztük ágyakat és élelmet. 

2001-ben már egyszer víz alá került az épület, miután a gyülekezet birtokba vette a 16,000 férőhelyes csarnokot, ami korábban a Houston Rockets kosárlabdacsapat otthona volt. Akkor az Alison vihar elárasztotta az épületet és mintegy 8 láb magasan tetőzött a víz. Iloff a CNN hírtelevíziónak adott közleményében elmondta, hogy ezután a gyülekezet árvízektől védő berendezéseket épített ki a csarnokban. Iloff kijelentette, hogy “rendkívül meg kell bízni ezekben a berendezésekben, hogy nyugodt szívvel szállásoljunk el embereket, és garantáljuk a biztonságukat”. 

A korábbi média-értesülésekkel szemben az épület ajtajai nyitva álltak a menedékkérők előtt, és a gyülekezet megerősítette, hogy továbbra is szeretettel látják mindazokat akik segítségre szorulnak a városban. “Az épület második emeletén több száz embert lehet elhelyezni”- mondta Iloff, aki azt is hozzátette, hogy jelenleg még nem kaptak segítséget az államtól, így a gyülekezet saját forrásból oldják meg a menekültek elllátását. Joel Osteen a Twitter közösségi oldalán a következőket írta: “Victoria és én mélyen törődünk a houstoniakkal, Lakewood ajtaja nyitva van, és olyan emberek jönnek, akik menedéket keresnek”

Eddig tizennyolc ember vesztette életét Houstonban katasztrófális vihar eredményeként és több ezer embert mentettek meg.