Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2017.08.30.

A houston-i gyülekezet megnyitotta kapuit az árvíz menekültjei előtt

Támadás érte Joel Osteen lakewood-i gyülekezetét, amiért média-híresztelések szerint nem fogadták be a houston-i árvíz károsuljait.

A feltehetően félreértésből származó híresztelést a gyülekezet azonban tagadja, és közleményük szerint a gyülekezet mindent megtesz, hogy kényelmes menedéket nyújtson a rászorulóknak. A gyülekezet szóvivője, Donald Iloff úgy nyilatkozott, hogy hétfőn buszokkal több százan érkeztek a helyszínre.  A félreértés forrása az a gyülekezeti közlemény volt, amelyben a híveket egy istentisztelet elmaradásáról tájékoztatták, az árvizek okozta nehéz közlekedés miatt. A közleményben hivatkoztak az állami mentési szolgálatok által kijelölt hivatalos menedékek címeire, segítve a bajba jutottak informálását. Azonban több média forrást ezt a gyülekezet segítség-nyújtástól aló elzárkózásaként értelmezte, annak ellenére, hogy az istentiszteleti központot a hivatalos szervek nem jelölték ki mentési helyszínnek, amelyek állami támogatást kapnak, köztük ágyakat és élelmet. 

2001-ben már egyszer víz alá került az épület, miután a gyülekezet birtokba vette a 16,000 férőhelyes csarnokot, ami korábban a Houston Rockets kosárlabdacsapat otthona volt. Akkor az Alison vihar elárasztotta az épületet és mintegy 8 láb magasan tetőzött a víz. Iloff a CNN hírtelevíziónak adott közleményében elmondta, hogy ezután a gyülekezet árvízektől védő berendezéseket épített ki a csarnokban. Iloff kijelentette, hogy “rendkívül meg kell bízni ezekben a berendezésekben, hogy nyugodt szívvel szállásoljunk el embereket, és garantáljuk a biztonságukat”. 

A korábbi média-értesülésekkel szemben az épület ajtajai nyitva álltak a menedékkérők előtt, és a gyülekezet megerősítette, hogy továbbra is szeretettel látják mindazokat akik segítségre szorulnak a városban. “Az épület második emeletén több száz embert lehet elhelyezni”- mondta Iloff, aki azt is hozzátette, hogy jelenleg még nem kaptak segítséget az államtól, így a gyülekezet saját forrásból oldják meg a menekültek elllátását. Joel Osteen a Twitter közösségi oldalán a következőket írta: “Victoria és én mélyen törődünk a houstoniakkal, Lakewood ajtaja nyitva van, és olyan emberek jönnek, akik menedéket keresnek”

Eddig tizennyolc ember vesztette életét Houstonban katasztrófális vihar eredményeként és több ezer embert mentettek meg.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Üzenetének elküldésével Ön egyúttal elfogadja a Hit Gyülekezete adatkezelési nyilatkozatát.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.