Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.04.16.
Kántor Fanni

51 év óta először volt izraeli zászló a Templom Hegyen

Facebook/StandWithUs

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Izraeli zászlót csempésztek kínai turisták a Templom Hegyre

Először lengettek izraeli zászlót a Templom Hegyen Izraelben 1967 óta. Az utolsó ilyen eset a hat napos háború után volt, amikor Izrael elfoglalta a helyszínt. Pár napja viszont egy csoport, keresztény kínai turista pózolt izraeli zászlóval a kezében. A képet egy non-profit Izrael mellett kiálló Los Angeles-i szervezet posztolta ki Facebook oldalára. Azt írták, hogy fogalmuk sincsen, hogyan vitték át a biztonsági ellenőrzésen a zászlót, ugyanis a jordáni iszlamista szervezet kontrolálja a Templom Hegyet, de remélik, hogy ezzel egy példát állítanak másoknak is. Egy formális, Izrael és Jordán között kiállított béke egyezmény szerint egyébként semmilyen zsidó vallásos, vagy izraeli szimbólum nem megengedett a helyszínen. Az egyezményt 1994-ben írták alá. Több izraeli jogvédő szervezet jelenleg is harcol azért, hogy joguk legyen az izraeli zászlót felvonni a Templom Hegyen. (breakingisraelnews.com)

A zsidókat segítő szerzetesekre emlékeztek a Terror Házában

A szalézi szerzetesek embermentő munkájára emlékeztek a holokauszt-emléknap alkalmából a Terror Házában. – írja az MTI. A Terror Háza 2009 óta tematikus holokauszt-megemlékezéseket tart, évente kiemelve ezzel civilek, közösségek zsidóság megsegítésére végzett munkáját - tette hozzá. A holokauszt-emléknap alkalmából Antal Jánosra, a szalézi szerzetesrend tartományfőnökére és Ádám László atyára, az újpesti házuk igazgatójára emlékeztek, akik a népírtás idején a körzet zsidó lakosságának megsegítésére siettek. 2001 óta minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. (MTI)

Ismét keresztényeket támadtak meg Pakisztánban

Újabb támadás történt Pakisztánban keresztények ellen: vasárnapi miséről távozókra lőttek rá motorkerékpárról ismeretlenek Kvettában. Két ember meghalt, öt pedig megsebesült - adta hírül a rendőrség.  A sebesültek között két nő is van, állapotuk stabil. Két hete, húsvéthétfőn egy keresztény család négy tagját lőtték le az utcán ugyancsak Kvettában és ugyancsak motorkerékpáros fegyveresek. Pakisztán 200 milliós, túlnyomó többségében szunnita muzulmán népességének 2 százaléka keresztény. A vallási ünnepeken pedig gyakoriak a keresztények és síita muzulmánok elleni támadások. (MTI)

Az űrből is megemlékeztek a Holokausztról

Az űrből küldött üzenetet egy asztronauta a Holokauszt Emléknapon. A NASA geofizikusa – aki egyébként nem zsidó származású – egy rajzzal a kezében látható a felvételen. Elmondása szerint a „Hold tájkép” című mű egy cseh fiútól, Petr Ginztől származik, akit Auschwitzban meggyilkoltak. Az asztronauta a Jad Vasem Múzeumban kapta a képet, amikor Jeruzsálemben járt. Arról is megemlékezett, hogy 15 évvel ezelőtt egy izraeli űrhajós, Ilan Ramon ugyanannak a rajznak a másolatát vitte magával az űrbe. A zsidó állam asztronautája sajnos űrhajóstársaival együtt a misszió közben veszítette életét, miközben a Föld atmoszférájába próbáltak visszatérni. (YouTube/zsido.com)

Felszólalt a szíriai helyzet ellen a Yad Vashem vezetője

A Jad Vasem vezetője tiltakozott a vegyi fegyverek szíriai bevetése ellen. Az Aszad-rezsimnek tulajdonított támadásban legalább 70 ember meghalt, százak sebesültek meg. A rendszerrel szövetséges Oroszország még azt is tagadja, hogy vegyi anyagot vetett volna be valaki a környéken.  Avner Shalev a holokauszt emlékközpont elnöke azt mondta: látva a szörnyű képeket, amik civilek, köztük gyermekek tömeges meggyilkolásáról tanúskodnak, úgy tűnik, hogy a holokauszt után kialakult mechanizmusok és nemzetközi intézmények, amelyek az emberiség elleni bűntettek megakadályozására jöttek létre, elbuktak. Shalev felszólította a nemzetközi közösséget, hogy lépjen fel az ügyben, vessen véget az emberek szenvedésének. (haaretz.com/zsido.com)

Élet Menete: Közösen menetelt az izraeli és a lengyel államfő

Közösen menetelt a lengyel és az izraeli államfő az Élet Menetén. Több ezren kísérték őket, köztük magyarok is. Reuven Rivlin azt nyilatkozta, hogy a haláltáborra, mint a nácik és segítőik intézményére tekintenek. Az izraeli államfő kijelentette azt is, hogy kétségtelenül sok lengyel harcolt a náci rezsimmel szemben, de azt a tényt sem lehet tagadni, hogy lengyelek is segítettek a zsidók elpusztításában a holokauszt idején. Andrzej Duda lengyel államfő arról beszélt, hogy bár vita van az új lengyel törvényről, de a parlamentnek nincs szándékában a túlélők szavahihetőségét kétségbe vonni. Elismerte, hogy voltak lengyelek, akik „elfogadhatatlanul viselkedtek” a holokauszt idején és erről nem félnek beszélni, de szerinte Lengyelország részéről nem létezett rendszerszintű ellenségesség a zsidókkal szemben. (haaretz.com / zsido.com)

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu | Médiaajánlat

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2016 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.